Η ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά Συστήματα ολοκλήρωσε επιτυχώς την μελέτη, προμήθεια και κατασκευή 5 Φ/Β Πάρκων συνολικής ισχύος 2 MW (5 Χ 400kW) στη Σύρο, τα οποία υλοποιήθηκαν ταυτόχρονα. Τα Φωτοβολταϊκά Πάρκα αναμένεται να έχουν ετήσια παραγωγή περί τις 3.000MWh το οποίο μεταφράζεται σε ετήσια μείωση εκπομπών 3.300tn Διοξειδίου του Άνθρακα (CO₂) .
Η εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών της ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά Συστήματα αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου τη διαδικασία ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συστημάτων, από την αρχική αξιολόγηση της επένδυσης έως και την μελέτη, την εγκατάσταση και τη συντήρηση του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Κρήτη και Πελοπόννησο οι γηγενείς επενδυτές αναμένουν ακόμα τις τελικές απαντήσεις του Διαχειριστή του Δικτύου για να προχωρήσουν στη υλοποίηση των Φωτοβολταϊκών Πάρκων ισχύος έως 400 kW.
Τέλος, αναμένεται από μέρα σε μέρα ο επανακαθορισμός του διαθέσιμου ηλεκτρικού χώρου που θα προκύψει για έργα Αυτοκατανάλωσης με τη μέθοδο του NetBilling και του Virtual NetBilling για να έχουν πλέον τη δυνατότητα οι καταναλωτές από Κρήτη και Πελοπόννησο να μειώσουν το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν.