Τον Σεπτέμβριο του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο «Μελέτη, κατασκευή έργων για την α’ φάση αποκατάστασης της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και μεταβατικής διαχείρισης αποβλήτων», συνολικού προϋπολογισμού 31,2 εκατ. ευρώ, που ανέλαβε πρόσφατα η ΗΛΕΚΤΩΡ, θυγατρική του Ομίλου Ελλάκτωρ.
Πρόκειται για τη δημιουργία έκτακτου μικρού μεταβατικού κυττάρου για τη διάθεση των επεξεργασμένων απορριμμάτων αλλά και η κατασκευή δύο νέων κυττάρων στον χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής καθώς και σωρεία έργων μεταβατικής διαχείρισης για τη λειτουργία τους, μαζί μάλιστα με τα εργοστάσια (μηχανικής ανακύκλωσης, κομποστοποίησης, αποτεφρωτήρα επικινδύνων) που έχουν χωροθετηθεί εντός του ευρύτερου έργου.
Ο ανάδοχος, ήτοι η κοινοπραξία HΛΕΚΤΩΡ – WATT, υπέβαλλε το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου με βάση το οποίο η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 38 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Να σημειωθεί ότι σήμερα η ΗΛΕΚΤΩΡ λειτουργεί πέντε μονάδες επεξεργασίας αστικών αποβλήτων με δυναμικότητα που υπερβαίνει τις 700.000 τόνους ετησίως, δύο μονάδες επεξεργασίας κλινικών αποβλήτων, καθώς και τέσσερα έργα παραγωγής ενέργειας από αξιοποίηση βιοαερίου εκλυόμενου από Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων με συνολική εγκατεστημένη ισχύ που υπερβαίνει τα 35 MW.
Μέσα στο 2020 η θυγατρική του Ομίλου Ελλάκτωρ ανέλαβε μία σειρά σημαντικών συμβάσεων μεταξύ των οποίων το έργο «Υπηρεσίες Υποστήριξης, Λειτουργίας, Συντήρησης και Επισκευής του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης», διάρκειας 6 μηνών και με μονομερές δικαίωμα παράτασης για άλλους έξι μήνες συνολικού προϋπολογισμού 10,8 εκατ. ευρώ, ενώ προχώρησε και στην υπογραφή διαδοχικών τροποποιητικών συμβάσεων για την παράταση παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο του έργου «Μελέτη Κατασκευή και Λειτουργία Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας και Διάθεσης Απορριμμάτων Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου».
Επίσης υπέγραψε σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή Χώρου για την Κάλυψη των Επειγουσών Αναγκών Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων της Αττικής» προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ και τροποποιητικής σύμβασης. Μάλιστα για το έργο αυτό το οποίο έπρεπε να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο, δόθηκε τρίμηνη παράταση, ήτοι μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2021.

Γράφει η Ελένη Μπότα – Πηγή: capital.gr