Σε πλήρη εμπορική λειτουργία βρίσκονται από τις 23 Μαΐου, δύο ολοκαίνουρια πρατήρια FISIKON (ECO) στο Νομό Βοιωτίας.  Τα νέα πρατήρια, έρχονται να προστεθούν στο υπάρχον δίκτυο  πρατηρίων συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) “FISIKON” της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κι εντοπίζονται στους ΣΕΑ Σχηματαρίου, κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, και συγκεκριμένα στα πρατήρια ΕΚΟ ΚΑΛΥΨΩ ΚΕΑ ΜΟΝ. Α.Ε. – Κ42 65,8ο ΧΛΜ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ (Άνοδος) και ΕΚΟ ΚΑΛΥΨΩ ΚΕΑ ΜΟΝ. Α.Ε. – Κ43 65,8ο ΧΛΜ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ (Κάθοδος).
Τα πρατήρια βρίσκονται σε κομβικό σημείο του οδικού άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης, στην έξοδο σχεδόν της Αττικής, και εξυπηρετούν τα διερχόμενα επαγγελματικά και ιδιωτικά οχήματα καθημερινά, από Δευτέρα έως και Κυριακή, από τις 06:00 μέχρι και τις 22:00.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο χρηματοδοτείται κατά 50% από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του έργου Trans-European Transport Network (TEN-T), ενώ το υπόλοιπο 50% από ίδια κεφάλαια της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Συνδικαιούχοι του ευρωπαϊκού έργου είναι οι εταιρείες One TeamOPTILOG και LEVER, συνεισφέροντας σημαντικά στην υλοποίησή του. 
Η κοινή στρατηγική στόχευση των Ε.Ε. και ΔΕΠΑ Εμπορίας για την επέκταση της αεριοκίνησης στην Ελλάδα, περιλαμβάνει τη λειτουργία 13 ακόμη πρατηρίων FISIKON CNG, έως τα τέλη του 2022, τα οποία θα προστεθούν στα πρατήρια που είναι ήδη σε λειτουργία, επεκτείνοντας το δίκτυο ανεφοδιασμού ώστε να καλύπτει του κύριους εθνικούς οδικούς άξονες. Το ύψος της επένδυσης για τη δημιουργία των νέων αυτών πρατηρίων ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ.
Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του συμπιεσμένου φυσικού αερίου σε σχέση με άλλα «ανταγωνιστικά» καύσιμα είναι αξιοσημείωτα, καθιστώντας άκρως ελκυστική την αγορά νέων μοντέλων αυτοκινήτων με CNG ή τη μετατροπή του συμβατικού κινητήρα σε κινητήρα αερίου. Το CNG είναι το οικονομικότερο και αποδοτικότερο καύσιμο κίνησης, καθώς προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση σε σχέση με όλα τα συμβατικά καύσιμα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς, δήλωσε σχετικά: «Η επέκταση της αεριοκίνησης στη χώρα μας αποτελεί κοινή στρατηγική επιδίωξη της Ε.Ε. και της ΔΕΠΑ Εμπορίας, και πράγματι, τα τελευταία χρόνια σημειώνεται σημαντική αύξηση. Η ΔΕΠΑ Εμπορίας επενδύει στη διαρκή διεύρυνση και πύκνωση του δικτύου ανεφοδιασμού, με απώτερο στόχο την απρόσκοπτη μετακίνηση των πελατών μας σε όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες. Στα δύο πρατήρια που εγκαινιάστηκαν στον Νομό Βοιωτίας μέχρι το τέλος του έτους θα προστεθούν επιπλέον 13 πρατήρια, μια επένδυση ύψους 4 εκατ. ευρώ».
Ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Αεριοκίνησης & Απομακρυσμένων Πελατών CNG/LNG, κ. Πέτρος Πάνου, επεσήμανε ότι: «Η ΔΕΠΑ Εμπορίας προσθέτει διαρκώς νέα πρατήρια Fisikon στο δίκτυο, με στόχο την κάλυψη των αναγκών που δημιουργεί η σταθερή αύξηση της αεριοκίνησης στη χώρα μας, καθώς το CNG παραμένει το πιο οικονομικό και αποδοτικό καύσιμο κίνησης. Η χωροθέτηση των πρατηρίων γίνεται πάντοτε με κριτήριο την εξυπηρέτηση των πελατών σε κομβικά σημεία των οδικών αξόνων, και τα δύο νέα πρατήρια στον Νομό Βοιωτίας θα διευκολύνουν σημαντικά τις μετακινήσεις με αεριοκίνηση στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη».