Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γ. Πατούλης επισκέφθηκε χθες το Πέραμα, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με το Δήμαρχο, κ. Γ. Λαγουδάκη σχετικά με τα προβλήματα , τι ανάγκες της πόλης αλλά και την πορεία των έργων που εκτελεί η Περιφέρεια στην περιοχή.
Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Πειραιώς, κ. Σ. Αντωνάκου και Πολιτικής Προστασίας, κ. Β. Κόκκαλη, η συζήτηση εστιάστηκε και στην πυρκαγιά που ξέσπασε προχθές στην περιοχή. Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι τα ζητήματα πολιτικής προστασίας είναι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας και σ΄ αυτό το πλαίσιο υπάρχει διαρκής εγρήγορση και επαγρύπνηση, προκειμένου να μην κινδυνεύσει κανένας πολίτης.
Παράλληλα ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πέραμα, με τον Δήμαρχο να εστιάζει στην ανάγκη δρομολόγησης έργων για την καλύτερη αντιπυρική θωράκιση της πόλης αλλά και σε άλλα έργα ανάπλασης που απαιτούνται.
Ο κ. Πατούλης του διαμήνυσε ότι η Περιφέρεια θα είναι συνεχώς στο πλευρό του Δήμου με στόχο να τονωθεί η ανάπτυξη στο Πέραμα, μία περιοχή που είναι για χρόνια υποβαθμισμένη. «Προτεραιότητά μας είναι η ισότιμη ανάπτυξη όλων των Δήμων της Αττικής και σ΄αυτό το πλαίσιο εστιάζουμε σε αναπτυξιακά έργα που θα αναμορφώσουν υποβαθμισμένες περιοχές, όπως το Πέραμα», τόνισε ο κ. Πατούλης.
Ο κ. Λαγουδάκης τόνισε ότι με βούληση του Περιφερειάρχη πολύ σημαντικά έργα για την περιοχή έχουν ήδη ξεκινήσει μετά από αρκετά χρόνια και επισήμανε ότι η μεταξύ τους συνεργασία θα συνεχιστεί με την ίδια δυναμική, προς όφελος της πόλης.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του και σε εφαρμογή του προγράμματος της Περιφέρειας για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, ο κ. Πατούλης παρέδωσε στο Δήμαρχο Περάματος Γ. Λαγουδάκη ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο, καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων και κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης.
«Καθημερινά προσθέτουμε άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα-συμμαχία που έχουμε διαμορφώσει με τους Δήμους, προκειμένου να περάσουμε σε μία νέα εποχή στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και να αναβαθμίσουμε ποιοτικά τη ζωή των πολιτών», επισήμανε ο κ. Πατούλης και συνεχάρη το Δήμαρχο Περάματος για την «άοκνη» προσπάθεια που καταβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.
Στην τελετή παράδοσης όπου πραγματοποιήθηκε και επίδειξη της λειτουργίας του απορριμματοφόρου, παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, κ. Β. Κόκκκαλης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, κα. Σ. Αντωνάκου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, κ. Αθ. Λαγουδάκης και ο Γ.Γ. του Δήμου, κ. Δ. Στάθης.