Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, που κατασκευάστηκε μέσω Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα, στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς της ΠΕ Ηλείας, αναφέρει ανακοίνωση.
Παρόντες στην επίσκεψη ήταν οι βουλευτές ΝΔ του Νομού Ηλείας, κ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και κ. Θεόδωρος Νικολακόπουλος, ο Δήμαρχος Ήλιδας, κ. Ιωάννης Λυμπέρης καθώς και εκπρόσωποι της κατασκευαστικής κοινοπραξίας που είναι ο ανάδοχος του έργου.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, όπου θα εφαρμοστεί μηχανική ανακύκλωση για την ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών και αναερόβια κομποστοποίηση του υπολειπόμενου κλάσματος.
Πρόκειται για ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έργο που πλέον μπαίνει σε φάση δοκιμαστικής λειτουργίας μετά την ολοκλήρωση του συνόλου των υποδομών του με ταχύτατους ρυθμούς. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα €39εκ. εκ των οποίων τα 17 εκατ. αποτελούν χρηματοδότηση της Ε.Ε., ενώ €22εκ. προέρχονται από ιδιωτική χρηματοδότηση.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε: «Ξεναγήθηκα σήμερα στις εγκαταστάσεις ενός έργου διαχείρισης απορριμμάτων στην Ηλεία που κατασκευάστηκε ως Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα. Τα έργα που κατασκευάζονται μέσω ΣΔΙΤ εκτελούνται εντός χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού ενώ παράλληλα δημιουργούν άρτιες και καινοτόμες υποδομές με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η υπερσύγχρονη αυτή Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων συμβάλει στον στρατηγικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης με στόχευση την πράσινη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία και τον σεβασμό προς το περιβάλλον».