"

Τις περιοχές στον Κουτσουρά και στον Μακρύ Γιαλό όπου πραγματοποιούν τις εργασίες τα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας για την κατασκευή του Δικτύου Συλλογής και Μεταφοράς Λυμάτων ΕΕΛ Μακρύ Γιαλού επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με τον Αντιδήμαρχο, κ. Μανώλη Βρυγιωνάκη και τον Επιβλέποντα του Έργου, Διευθυντή της Δ.Υ.Α.Α. κ. Νίκο Σεκαδάκη.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο αφορά την κατασκευή των Δικτύων αποχέτευσης και την κατασκευή της εγκατάστασης για την επεξεργασία και τη διάθεση λυμάτων των παραλιακών οικισμών Κουτσουρά, Μακρύ Γιαλού Δήμου Ιεράπετρας και Ανάληψης Δήμου Σητείας Π.Ε. Λασιθίου, συνολικού προϋπολογισμού 12.096.349,80€.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ανέφερε: «Κατά τη σημερινή μου επίσκεψη διαπίστωσα από κοντά την ταχεία εξέλιξη των εργασιών για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομών που θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Η κατασκευή του νέου βιολογικού καθαρισμού αποτελεί το σημαντικότερο έργο υποδομής στον πρώην Δήμο του Μακρύ Γιαλού και θα καλύψει, όχι μόνο τις σημερινές, αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες των δημοτών στους παραλιακούς οικισμούς. Είναι ένα έργο με ισχυρό κοινωνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα, καθώς θα κατασκευαστεί μία σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, ενώ συγχρόνως θα δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης επιπλέον υδάτινων πόρων για άρδευση.
Την κατασκευή του Βιολογικού απαιτούσε εδώ και χρόνια η τοπική κοινωνία και γι΄αυτό το λόγο στέκεται αρωγός στις προσπάθειές μας. Θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και τη στήριξη όλους τους κατοίκους των περιοχών όπου πραγματοποιείται το έργο, καθώς αντιλαμβανόμενοι τη σπουδαιότητά του, δείχνουν κατανόηση στις οχλήσεις των συνεργείων, προκειμένου να αποπερατωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα».