Δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Arabian Business» αναφέρει ότι, η αρχή Ηλεκτρισμού & Υδάτων του Ντουμπάι (DEWA) θα δαπανήσει 81 δις dirhams (22 δις δολάρια) για ενεργειακά έργα τα επόμενα πέντε χρόνια, με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να αντιπροσωπεύουν ένα αυξανόμενο μερίδιο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου, Saeed Mohammed Al Tayer.
Η DEWA ανέθεσε την περασμένη εβδομάδα σύμβαση για έργο αεριοστροβίλου, ισχύος 815 μεγαβάτ, στο προάστιο Al Aweer του Ντουμπάι στη γερμανική Siemens AG και στην El Sewedy Power της Αιγύπτου, ανέφερε ο Al Tayer σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Bloomberg.
Η εταιρεία κατασκευάζει επίσης το μεγαλύτερο πάρκο ηλιακής ενέργειας στον κόσμο, καθώς επιδιώκει να μειώσει την εξάρτηση από το φυσικό αέριο ως την κύρια πηγή για την ηλεκτρική ενέργεια.
«Η στρατηγική μας είναι το 75%  της ενέργειας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές έως το 2050», δήλωσε. «Μέχρι το 2020 θα επιτύχουμε περισσότερα από το στόχο μας. Ο στόχος μας είναι 7%, αλλά νομίζω ότι θα επιτευχθεί 8% με 9%».
Παράλληλα, η DEWA υλοποιεί το πρώτο εργοστάσιο υδροηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή Hatta με συνολική ισχύ 250 μεγαβάτ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Al Tayer.