Σημαντικές τεχνικές παρεμβάσεις σε αντιπλημμυρικά έργα, ξεκινά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με αντίστοιχα έργα, καθώς σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή συμβάσεων με τον ανάδοχο των έργων που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Ειδικότερα, προβλέπονται στοχευμένες παρεμβάσεις ύψους 1,9 εκατ ευρώ, σε υδατορέματα των Δήμων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας-Κρεστενων, σε σημεία που είχαν προκληθεί βλάβες από ραγδαίες βροχοπτώσεις, τόσο στις κοίτες των υδατορεμάτων όσο και στα υφιστάμενα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης.
Συγκεκριμένα έχουν διαπιστωθεί διαβρώσεις κοίτης, πρόκληση τοπικών ανωμαλιών ή και πλήρωση της κοίτης με φερτά, τοπικές εκβαθύνσεις από την ορμητικότητατων πλημμυρικών υδάτων, προσχώσεις από φερτά υλικά -προϊόντα διάβρωσης της ορεινής κοίτης κ.ά.
Για την αποκατάσταση των βλαβών θα γίνουν έργα καθαρισμού και μόρφωσης της κοίτης για την άρση τοπικών ανωμαλιών. Ακόμα, θα γίνει αποκατάσταση των υφισταμένων αντιπλημμυρικών έργων που υπέστησαν ζημιές, υποσκαφές κλπ. από το έντονο φαινόμενο και ενίσχυση τους με κατάλληλες εργασίες, ώστε να διασφαλιστεί η τρωθείσα αντιπλημμυρική θωράκιση των υδατορεμάτων.
Μεταξύ άλλων εντοπισμένες παρεμβάσεις θα γίνουν στο Δήμο Ζαχάρως, στο  Ρέμα Θολού, Ανήλιου, Ανύδρου, Καλιδονεικο ρέμα, αλλά και στο Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστενων στον ποταμό Σελλινούντας, καθώς επίσης στα ρέματα Γκοβιτσας, Γρύλλου, Γραικα, Πλουτοχωρίου κ.α.