Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, πτώση κατέγραψε η μέση οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ), για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα.
Πιο αναλυτικά, η μέση ΟΤΣ στο χρονικό διάστημα μεταξύ 24 Δεκεμβρίου και 30 Δεκεμβρίου ανήλθε στα €65,55/MWh, δηλαδή μειωμένη σε ποσοστιαία βάση κατά 11,24% από τη μέση ΟΤΣ της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας, με τη μέγιστη και την ελάχιστη ΟΤΣ να διαμορφώνονται στα €81,06/MWh και στα €21,19/MWh αντιστοίχως. Αξίζει να αναφερθεί ότι η υψηλότερη μέση ΟΤΣ, ανά ημέρα, που καταγράφηκε το προηγούμενο επταήμερο, επετεύχθη την Παρασκευή, 28Δεκεμβρίου, φτάνοντας τα €71,05/MWh.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, η περίοδος των εορτών οδήγησε σε μείωση της ζήτησης (-95 GWh ή -8,6%), η οποία σε συνδυασμό με την αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής των σταθμών ΑΠΕ (+28 GWh ή +19%) και τη σημαντική άνοδο των καθαρών εισαγωγών κατά 65 GWh (ή +69%) προκάλεσε την πτώση της μέσης ΟΤΣ σε εβδομαδιαίο επίπεδο.