Η Huawei εγκαινιάζει το Global Power Club Global Tour στην Ευρώπη, Ασία και Βόρεια Αφρική. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ομίλου, το Global Tour στοχεύει στην παρουσίαση της τελευταίας τεχνολογίας της εταιρείας που αφορά στην ψηφιοποίηση ενέργειας, όπως είναι τα Έξυπνα Φ/Β (Smart PV), τα Data Center, το Site Power Facility και το Modular Power.
Η ταχεία ανάπτυξη της ψηφιοποίησης που τα θέλει όλα συνδεδεμένα και πιο έξυπνα, συνοδεύεται και από προκλήσεις όπως το υψηλό κόστος εφαρμογής και συντήρησης, οι μεγάλοι κύκλοι ανάπτυξης και η υψηλή κατανάλωση ενέργειας. Στη Huawei, το Digital Power συνδυάζει τεχνολογίες ισχύος με ψηφιακές τεχνολογίες, παρέχοντας απλές, πράσινες, έξυπνες και αξιόπιστες ψηφιακές ενεργειακέ
Τοποθεσία
Hμερομηνία
Aσία – Ιαπωνία (Οζάκα, Φουκουόκα, Χιροσίμα, Ναγκόγια, Φουκουσίμα και Τόκιο)
Σεπτέμβριος – November,
Online και Offline
Bόρεια Αφρική
28 Οκτωβρίου Online
Eυρώπη
12 Νοεμβρίου Online
Aσία -Ταϊλάνδη (Bangkok)
12 Νοεμβρίου 
 Online και Offline
Aκολουθεί συνέχεια…
Huawei Digital Power Club Global Tour – Ιαπωνία
Η παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) συνεχίζει να αυξάνεται, αντιπροσωπεύοντας το 2% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και αναμένεται να φτάσει το 5% έως το 2030.
Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Η λύση Huawei Smart PV παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας. Μέχρι σήμερα, η συνολική ηλιακή ενέργεια που παράγεται με τη λύση Huawei Smart PV έχει φτάσει τα 296,5 δισεκατομμύρια kWh.
Η λύση Huawei Smart PV ενσωματώνει ψηφιακές τεχνολογίες και τεχνολογίες Φ/Β και επιτρέπει 3 έως 5% μεγαλύτερη απόδοση, με στόχο το όραμά της εταιρείας να γίνει πραγματικότητα και η ηλιακή ενέργεια να εξελιχθεί σε κύρια πηγή ενέργειας στο μέλλον.
Στην επαρχία Ningxia της Κίνας όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο αγροτικό Φ/Β πάρκο 640 MWp στον κόσμο, η λύση Huawei Smart PV ενίσχυσε την αύξηση της κάλυψης της βλάστησης κατά 85% ενώ παρήγαγε περισσότερα από 3,8 δισεκατομμύρια kWh ηλεκτρικής ενέργειας.
Η λύση Huawei Smart PV έχει συμβάλλει επίσης στην επιτυχή σύνδεση στο δίκτυο της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης 2,2 GW στην επαρχία Qinghai της Κίνας, που αποτελεί το μεγαλύτερο έργο ανανεώσιμης ενέργειας διεθνώς εγκατεστημένο σε ενιαία έκταση και επίσης την πρώτη γραμμή υπερυψηλής τάσης στον κόσμο που παρέχει 100% ανανεώσιμη ενέργεια σε μεγάλες αποστάσεις. Η Huawei συμμετείχε στο έργο με μετατροπείς 1,6 GW έχοντας έτσι τη μεγαλύτερη συνεισφορά σε μετατροπείς για το έργο αυτό.
Περισσότεροι από 800 εκατομμύρια άνθρωποι – 11% του παγκόσμιου πληθυσμού – εξακολουθούν να ζουν χωρίς την παροχή αξιόπιστης ηλεκτρικής ενέργειας. Η Huawei συνεχίζει να επενδύει στην ψηφιοποίηση της ενέργειας αυξάνοντας την παραγωγή πράσινης ενέργειας και εξοικονομώντας ενέργεια με ψηφιακές τεχνολογίες.
Σχετικά με τον Όμιλο Huawei
Ο Όμιλος Huawei είναι κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Πάνω από 194.000 εργαζόμενοι απασχολούνται παγκοσμίως ενώ η εταιρεία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 170 χώρες.
Το 2019, τα έσοδα της εταιρείας έφτασαν τα 123 δις δολάρια ΗΠΑ, ενώ η εταιρεία έχει επενδύσει τα τελευταία 10 χρόνια στον τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) περισσότερα από 86 δις δολάρια ΗΠΑ. Με γνώμονα την υγιή λειτουργία, τη συνεχή καινοτομία και την αμφίδρομη συνεργασία, η Huawei δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό end-to-end χαρτοφυλάκιο Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) για τις τηλεπικοινωνίες, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.
Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η Huawei παρέχει τεχνολογικά εξελιγμένα προϊόντα και υπηρεσίες όπως ασύρματο, σταθερό και cloud core δίκτυο, λογισμικό παρόχων, υποδομή πληροφορικής καθώς και ενεργειακά συστήματα.
FusionSolar: Ο έξυπνος, ασφαλής και αξιόπιστος αντιστροφέας
Η Huawei προσφέρει πλήρως ψηφιοποιημένες έξυπνες λύσεις Smart PV Solution, αξιοποιώντας πάνω από 30 χρόνια τεχνογνωσίας ψηφιακής τεχνολογίας. Ενσωματώνοντας τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) και cloud, η Huawei εισάγει τις πλέον σύγχρονες Τεχνολογικές Λύσεις Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) στα Φ/Β με στόχο τη βέλτιστη παραγωγή ενέργειας, διασφαλίζοντας ότι κάθε φωτοβολταϊκός σταθμός θα είναι ιδιαίτερα υψηλής απόδοσης, ασφαλής & αξιόπιστος, με δυνατότητες Λειτουργίας και Συντήρησης (O&M) και Υποστήριξης Δικτύου, θέτοντας έτσι τα θεμέλια ώστε η ηλιακή ενέργεια να αποτελέσει κύρια πηγή ενέργειας.
Για τους χρήστες ηλιακής ενέργειας, η Huawei έχει παρουσιάσει προηγμένες λύσεις για οικιακές, εμπορικές/βιομηχανικές και μεγάλης κλίμακας Φ/Β εγκαταστάσεις, βασισμένη την αρχή του «Βέλτιστου Κόστους Ηλεκτρικής Ενέργειας και της Ενεργητικής Ασφάλειας».
Βελτιστοποιώντας την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, η Huawei έχει συμβάλλει στην ηλεκτροδότηση μέγιστου πλήθος κατοίκων και βιομηχανιών παγκοσμίως. Η Huawei θα συνεχίσει να καινοτομεί και να επιτρέπει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να ενδυναμώνουν κάθε άτομο, νοικοκυριό και οργανισμό.
Huawei στην Ελλάδα. Δυναμική παρουσία και στον τομέα των φωτοβολταϊκών αντιστροφέων
Στην Ελλάδα η εταιρεία έχει παρουσία εδώ και 15 χρόνια με γραφεία στην περιοχή του Αμαρουσίου, με περισσότερους από 120 εργαζόμενους και κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT).
Η τοπική παρουσία στον τομέα των φωτοβολταικών αντιστροφέων έχει ενισχυθεί με στόχο να αντιμετωπιστεί ακόμα πιο αποτελεσματικά η αυξανόμενη ζήτηση και εγκατεστημένη βάση φωτοβολταϊκών συστημάτων, έχοντας ήδη τοποθετηθεί δυναμικά στη νέα εποχή της αγοράς φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα.