Από την Ελλάδα στην Τουρκία προγραμματίζει να μεταφέρει η τουρκική Suoz Energy Group, εντός έξι μηνών, τις γραμμές παραγωγής φωτοβολταϊκών που απέκτησε στην Πάτρα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu. Πρόκειται για τα δύο εργοστάσια των θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου Κοπελούζου, PIRITIUM A.E. και SILCIO A.E., που βρίσκονται εγκατεστημένα στην Πάτρα.
Η παραγωγική μονάδα της PIRITIUM Α.Ε. λειτουργεί με βάση το πυρίτιο για την παραγωγή περίπου 40 MWp φετών πολυκρυσταλλικού πυριτίου ετησίως, ενώ η μονάδα της SILCIO Α.Ε. διαθέτει παραγωγική δυναμικότητα 31 MWp σε φωτοβολταϊκά κύτταρα και 20 MWp σε φωτοβολταϊκά πλαίσια.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Anadolu, o τουρκικός όμιλος υπέγραψε συμφωνία εξαγοράς για τα εργοστάσια Piritium και Silcio, που κατασκευάστηκαν με γερμανική τεχνολογία, ενώ η γραμμή παραγωγής τουλάχιστον του ενός από αυτά θα μεταφερθεί στην περιοχή Dilovasi, κοντά στην Κωνσταντινούπολη.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Suoz Energy Group, Berk Ucuran Ciller, δήλωσε ότι τα εν λόγω εργοστάσια κατασκευάστηκαν πριν από οκτώ χρόνια με γερμανική τεχνολογία έναντι επένδυσης 45 εκατ. ευρώ, αλλά παραμένουν αδρανή εδώ και τέσσερα χρόνια εξαιτίας του κινεζικού ανταγωνισμού.