Την αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες, ανακοίνωσε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Ειδικότερα, η αναστολή των εργασιών στο εργοτάξιο της Πτολεμαΐδας V είναι απόφαση της Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας στην περιοχή.
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της ΔΕΗ, η ευθύνη της λειτουργίας του εργοταξίου ανήκει στον ανάδοχο (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) και εποπτεύεται από την Επιχείρηση. Οι ίδιες πηγές σχολιάζοντας την λειτουργία των άλλων μονάδων ανέφεραν  ότι «συνεχίζεται απρόσκοπτα με το προσωπικό που έχει οριστεί ως κρίσιμο και το υπόλοιπο προσωπικό εναλλάσσεται με βάρδιες».
Όπως αναφέρουν η ΔΕΗ έχει λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων σε σχέση με την απολύμανση, τον απαραίτητο εξοπλισμό αλλά και τον τρόπο προσέλευσής τους στην εργασία προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή τροφοδοσία της χώρας.