Η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο, υποχώρησε περισσότερο του αναμενόμενου ποσοστού, κυρίως λόγω της μείωση της παραγωγής κεφαλαιουχικών αγαθών που χρησιμοποιούνται για τις επενδύσεις.
Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, η βιομηχανική παραγωγή στις 19 χώρες της Ευρωζώνης μείωθηκε αισθητά κατά 0,9% σε μηνιαία βάση, με την ετήσια πτώση να διαμορφώνεται στο 4,2%.
Την ίδια ώρα, οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων, σε δημοσκόπηση του ειδησεογραφικού παρακτορείου Reuters, εμφανίζονταν περισσότερο αισιόδοξες, καθώς ανέμεναν μικρότερη πτώση, κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και κατά 3,2% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών, όπως ο μηχανολογικός εξοπλισμός, σημείωσε υποχώρηση κατά 1,5% τον Δεκέμβριο έναντι του Νοεμβρίου, ενώ σε ετήσια βάση κατέγραψε πτώση κατά 5,5% έναντι 4,4% τον Νοέμβριο.
Η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής και η μείωση της παραγωγής κεφαλαιουχικών αγαθών υπογραμμίζουν την τάση επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προβλέπει μείωση του ρυθμού ανάπτυξης στο 1,3% φέτος από 1,9% το 2018.