Ομαδικό πρόγραμμα ασφάλισης όλου του προσωπικού του ΑΔΜΗΕ τέθηκε σε ισχύ από τις 7 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της «δέσμευσης που ανέλαβε η διοίκηση της εταιρείας κατά την υπογραφή της νέας τριετούς Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τον Ιούνιο του 2018 και η οποία υλοποιήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Διαχειριστής.
Μετά από διενέργεια διαγωνισμού, ο ΑΔΜΗΕ επέλεξε να συνεργαστεί με μεγάλη ελληνική ασφαλιστική εταιρεία για την κάλυψη του προσωπικού του.
Η σχετική σύμβαση προβλέπει μεταξύ άλλων:
  1. Ασφάλιση ζωής.
  2. Ασφάλιση ασθενείας – ατυχήματος.
  3. Ευρεία νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το πρόγραμμα μπορεί όχι μόνο να επεκταθεί στα εξαρτώμενα μέλη των εργαζομένων του ΑΔΜΗΕ, αλλά και να συνεχιστεί μετά τη συνταξιοδότηση των εργαζομένων, με πολύ ευνοϊκούς όρους και στις δυο περιπτώσεις.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, «Η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων είναι μια πρωτοβουλία που υλοποιείται σε συνέχεια της αλλαγής της Συμφωνίας Μετόχων, η οποία διασφαλίζει όλες τις θέσεις εργασίας έως ότου οι εργαζόμενοι θεμελιώσουν πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Ολα αυτά συνιστούν έμπρακτες εκφράσεις της εμπιστοσύνης των μετόχων του ΑΔΜΗΕ προς το προσωπικό της εταιρείας και της μέριμνας που επιδεικνύεται από τη διοίκηση για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας».