Δίνοντας σήμερα απαντήσεις στις ερωτήσεις του αύριο: Με το λανσάρισμα της νέας αντλίας Stratos MAXO, η WILO δίνει ουσία στη φιλοδοξία της να γίνει ο ψηφιακός πρωτοπόρος στην βιομηχανία αντλιών.  
Ο διάδοχος της επιτυχημένης σειράς Wilo–Stratos, θέτει νέα στάνταρ στην απόδοση της εγκατάστασης θέρμανσης – ψύξης και στην φιλικότητα προς τον χρήστη, και για ακόμα μια φορά επιδεικνύει τον ηγετικό ρόλο της Wilo S.E. στην καινοτομία.
“Ο νέος σχεδιασμός της αντλίας υψηλής απόδοσης Stratos MAXO, έλαβε το βραβείο ‘Design Plus’ κατά την παρουσίασή της στην έκθεση της Φρανκφούρτης”.
Η νέα Wilo-Stratos MAXO για εφαρμογές θέρμανσης – ψύξης – κλιματισμού καθώς και για ζεστά νερά χρήσης σε μεγάλα κτίρια, θέτει νέα υψηλά ενεργειακά στάνταρ – οι εκτεταμένες μελέτες αλλά και γνώμες των πελατών κατά την φάση ανάπτυξης της νέας αντλίας, έδωσαν τη δυνατότητα στον κατασκευαστή αντλιών να αναπτύξει μια αντλία η οποία θα ανταποκρίνεται απολύτως στις απαιτήσεις του πελάτη.
Wilo-Stratos MAXO

Η Wilo-Stratos MAXO είναι η παγκοσμίως πρώτη έξυπνη* αντλία στον κόσμο. Με τις βελτιστοποιημένες και καινοτόμες λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας, Multi-Flow Adaptation και No-Flow Stop και Δείκτη Ενεργειακής Απόδοσης EEI ≤ 0.19 to ≤ 0.17 (αναλόγως του μοντέλου), την μεγάλης ακρίβειας λειτουργία μέτρησης παροχής, τη συνδεσιμότητα αμφίδρομης κατεύθυνσης Bluetooth με κινητά και tablet (μέσω εφαρμογής), τη λειτουργία θερμιδομέτρησης, την αυτόματη μετάβαση ρυθμίσεων χειμώνα/θέρους, οι ενσωματωμένες αναλογικές είσοδοι, δυαδικές είσοδοι και έξοδοι, διεπαφές για το Wilo Net), την επικαιροποίηση μέσω των ενημερώσεων λογισμικού και οι πολλές λειτουργίες ελέγχου που διαθέτει, τον καθιστούν τον πλέον κατάλληλο για εγκαταστάσεις θέρμανσης, ψύξης, κλιματισμού και ζεστού νερού χρήσης, σε κτίρια κατοικιών καθώς και σε νοσοκομεία, εμπορικά και δημόσια κτίρια, σχολεία, ξενοδοχεία & βιομηχανία.

 
* Αντιλαμβανόμαστε την έξυπνη αντλία ως μια νέα κατηγορία αντλιών, η οποία ξεπερνά τις αντλίες υψηλής απόδοσης ή τις αντλίες με ευφυία. Ο συνδυασμός της τελευταίας τεχνολογίας αισθητήρων και καινοτόμων λειτουργιών ελέγχου (π.χ. Dynamic Adapt plus και Multi-Flow Adaptation), αμφίδρομη συνδεσιμότητα (π.χ. Bluetooth, ενσωματωμένες αναλογικές είσοδοι, δυαδικές είσοδοι και έξοδοι, διεπαφές για το Wilo Net), με τις αναβαθμίσεις λογισμικού και την τέλεια χρηστικότητα (π.χ. λόγω του βοηθού ρύθμισης, της λειτουργίας προεπισκόπησης πλοήγησης στο μενού και την δοκιμασμένη τεχνολογία του πράσινου κουμπιού), καθιστούν την Wilo-Stratos MAXO μια άκρως έξυπνη αντλία.

Το ‘Multi–Flow Adaptation’ είναι μια νέα λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, που δίνει την δυνατότητα στην αντλία να προσαρμόσει την παροχή της στην ακριβή ζήτηση από τις αντλίες διανομής. Επιπρόσθετοι βοηθητικοί τρόποι ελέγχου, είναι πολύ φιλικοί προς τον χρήστη και επιτρέπουν την εκτέλεση ενεργειακά αποδοτικών λειτουργιών.
Για παράδειγμα, η έξυπνη αντλία Wilo-Stratos MAXO μπορεί αυτόματα να προσαρμόσει την λειτουργία της σε μια εγκατάσταση με μεταβλητή παροχή, απλά επιλέγοντας την ειδικά διαμορφωμένη λειτουργία ‘Dynamic Adapt Plus’, χωρίς να ρυθμιστεί καμία παράμετρος στην αντλία. Μια ακόμα έξυπνη καινοτόμα λειτουργία, είναι η ‘No-Flow Stop’.
Η πρωτοποριακή αυτή λειτουργία, δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ρυθμίσει την ελάχιστη παροχή – κάτω της οποίας η αντλία θα απενεργοποιηθεί μόνη της – χωρίς να απαιτείται η διακοπή της ηλεκτρικής τροφοδοσίας ή κάποιος εξωτερικός έλεγχος, συμβάλλοντας στην ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.
CIF module

Ο υψηλός βαθμός συνδεσιμότητας, καθιστά την Wilo-Stratos MAXO μια εξαιρετικά ευέλικτη λύση, όταν πρόκειται να ενσωματωθεί σε συστήματα διαχείρισης κτιρίου (BMS). Διαθέτοντας ενσωματωμένες αναλογικές εισόδους, δυαδικές εισόδους και εξόδους, διεπαφές για το ‘Wilo Net’ (Multi-Flow Adaptation & διασύνδεση στο Internet μέσω Gateway) καθώς και συνδεσιμότητα αμφίδρομης κατεύθυνσης Bluetooth με κινητά και tablet (μέσω εφαρμογής), καθιστούν την Wilo-Stratos MAXO μια από τις καλύτερες διασυνδεόμενες αντλίες της αγοράς. Επιπρόσθετα CIF module για πρωτόκολλα επικοινωνίας, παρέχουν μια απροβλημάτιστη διασύνδεση με τον κόσμο των συστημάτων BUS.
Τέλεια συνδεσιμότητα, ευκολία ρύθμισης
Ο βοηθός επιλογής της κατάλληλης ρύθμισης και παραμετροποίησης, προσφέρει απαράμιλλη ευκολία χρήσης και άνεση προς τον χρήστη. Το πράσινο κουμπί πλέον, συνδυάζει την αποδεδειγμένη ευκολία χρήσης με τις νέες και βελτιστοποιημένες λειτουργίες.
Παράλληλα, για την ευκολότερη εγκατάσταση της αντλίας, παρέχεται μεγαλύτερος χώρος στον χώρο ακροδεκτών (συνδέσεις ασθενών ρευμάτων) ενώ παράλληλα παρέχεται ο νέος ειδικά σχεδιασμένος ηλεκτρικός ταχυσύνδεσμος με ειδική μεταλλική ασφάλεια, για σίγουρη εγκατάσταση. Με αυτό τον τρόπο, δεν είναι απαραίτητο να ανοιχθεί το κουτί ακροδεκτών για την σύνδεση της αντλίας στο ηλεκτρικό δίκτυο.
Η λειτουργία μέτρησης θερμότητας και ψύξης, είναι ακόμα ένα όφελος για τον χρήστη, καθώς η αντλία μπορεί να κάνει την εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών θέρμανσης – ψύξης, μόνη της, αλλά και να παρέχει μετρήσεις θερμιδικής ισχύος που εμφανίζονται στην μεγάλη έγχρωμη οθόνη υγρών κρυστάλλων.
Επιπλέον, νέες λειτουργίες ελέγχου δίνουν την δυνατότητα για τον θερμοκρασιακό έλεγχο ενός μεγάλου χώρου χωρίς την απαίτηση θερμοστάτη χώρου καθώς και την δυνατότητα για έλεγχο μιας εγκατάστασης με βάση την σταθερή ή την διαφορική θερμοκρασία. Με αυτές τις λειτουργίες, η ενεργειακή απόδοση της εγκατάστασης, αυξάνεται ακόμα περισσότερο.
Παράλληλα με τις εκδόσεις για θέρμανση & κλιματισμό, η Wilo–Stratos MAXO-Ζ είναι η αντλία που προορίζεται για τις εγκαταστάσεις ζεστών νερών χρήσης. Επιπροσθέτως των προαναφερθέντων λειτουργιών, η Wilo-Stratos MAXO αυτόματα αναγνωρίζει το πρόγραμμα θερμικής απολύμανσης και υποστηρίζει τον καθαρισμό των σωληνώσεων με το να αυξήσει την παροχή του στο μέγιστο.
Η Wilo-Stratos MAXO διατίθεται σε έκδοση μονής κεφαλής ή δίδυμης για εφαρμογές θέρμανσης – ψύξης, και μονής κεφαλής για τα ζεστά νερά χρήσης, με το μοντέλο Wilo–Stratos MAXO-Ζ με υδραυλικό μέρος από 100% ΙΝΟΧ.
Άρθρο του Ξενοφώντα Δαμιανού | Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, M.Sc. | Υπεύθυνου Μηχανικού Έφαρμογών & Έκπαίδευσης της WILO Hellas
Για περισσότερες πληροφορίες: www.wilo.gr
Ακολουθήστε την εταιρεία Wilo στο Facebook: facebook.com/WiloHellas