Η WILO παρουσιάζει στην αγορά ένα πρωτοποριακό προϊόν στον τομέα της διάθεσης λυμάτων, το EMUport CORE. Πρόκειται για προκατασκευασμένο αντλιοστάσιο με σύστημα διαχωρισμού στερεών, μια πραγματική καινοτομία, με χαμηλό λειτουργικό κόστος κι εξαιρετικά εύκολη συντήρηση.
Το χαρακτηριστικό του συστήματος διαχωρισμού στερεών είναι ότι πριν περάσουν τα λύματα μέσα από την αντλία, τα στερεά που εμπεριέχονται, φιλτράρονται και παρακρατούνται σε ξεχωριστές δεξαμενές. Έτσι, η αντλία δεν έρχεται σε επαφή με τα στερεά. Στη συνέχεια, όταν η αντλία τεθεί σε λειτουργία, συμπαρασύρει τα στερεά κατά την κατάθλιψη.
Δεδομένου ότι μόνο πολύ μικρής διατομής στερεά ρέουν μέσω της αντλίας, επιτυγχάνεται παντελής έλλειψη εμφράξεων και δίνεται η δυνατότητα επιλογής αντλιών με μικρότερα ελεύθερα περάσματα, που συνεπάγεται υψηλότερο υδραυλικό βαθμό απόδοσης των αντλιών. Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνονται τα ίδια σημεία λειτουργίας, με μικρότερης ισχύος κινητήρες.
Τα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζει το Wilo-EMUport CORE, είναι πολλά και σημαντικά:
  1. Eξοικονόμηση ενέργειας, χάρη στην χρήση μικρότερων και υψηλής απόδοσης αντλιών.
  2. Δραστική μείωση των επεμβάσεων συντήρησης κι επισκευής.
  3. Εύκολη κι οικονομικά αποδοτική ανακαίνιση υφιστάμενων συμβατικών αντλιοστασίων.
  4. Αποφυγή δυσάρεστων οσμών («στεγνή» τοποθέτηση αντλιών).
  5. Μεγάλη διάρκεια ζωής και ανθεκτικότητα στη διάβρωση χάρη στο υλικό κατασκευής PE/PUR.
  6. Εύκολη συντήρηση λόγω ξηρής εγκατάστασης, εύκολη πρόσβαση σε όλα τα μέρη του εξοπλισμού.
  7. Εγγυημένη ασφάλεια λειτουργίας ακόμη και με αυξημένα επίπεδα στερεών λυμάτων.
  8. Υψηλή αξιοπιστία σε ότι αφορά τη λειτουργία του.
Για περισσότερο από πέντε δεκαετίες, η Wilo αναπτύσσει και κατασκευάζει υποβρύχιες αντλίες για καθαρό νερό και για επεξεργασία λυμάτων. Η διαδικασία συλλογής και μεταφοράς λυμάτων σε ιδιωτικά αλλά κι εμπορικά κτίρια, πρέπει να ικανοποιεί απαραίτητα πολλές περιβαλλοντικές απαιτήσεις και να λειτουργεί αξιόπιστα, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το Wilo-EMUport CORE ήρθε για να καλύψει αυτές τις ανάγκες με τον καλύτερο τρόπο.
Άρθρο του Παναγιώτη Γ. Χριστοφοράκη | Διπλωματούχου Μηχανολόγου Μηχανικού Α.Π.Θ. | M.Sc. Παραγωγής & Διαχείρισης Ενέργειας Ε.Μ.Π. | Εταιρεία WILO Hellas