Σε συμφωνία, ύψους 1 δισ. δολάρια, με την αιγυπτιακή κρατική εταιρεία Middle East Oil Refinery (MIDOR) για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση υφιστάμενου συγκροτήματος διύλισης που βρίσκεται κοντά στην Αλεξάνδρεια, κατέληξε η βρετανική TechnipFMC, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, χθες Τετάρτη 31 Οκτωβρίου.
Το συγκρότημα, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί το 2022, θα παράγει αποκλειστικά προϊόντα Euro V, ενώ, σύμφωνα με την TechnipFMC, η αρχική δυναμικότητά του αναμένεται να αυξηθεί κατά 60%, φθάνοντας στα 160.000 βαρέλια αργού ημερησίως.
«Η σύμβαση καλύπτει την αναβάθμιση των υφιστάμενων μονάδων, καθώς και την κατασκευή νέων, συμπεριλαμβανομένων μονάδας απόσταξης αργού, μονάδας απόσταξης υπό κενό, μονάδας παραγωγής υδρογόνου που βασίζεται στην τεχνολογία αναμόρφωσης με ατμό, διαφόρων άλλων μονάδων επεξεργασίας, καθώς και βοηθητικών εφαρμογών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Η υπογραφή της σύμβασης αυτής αναδεικνύει τη μακροχρόνια σχέση μας με τη MIDOR, η οποία ξεκίνησε το 2001 με την κατασκευή του διυλιστηρίου», δήλωσε ο Nello Uccelletti, πρόεδρος των χερσαίων και υπεράκτιων δραστηριοτήτων της TechnipFMC.
«Είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε τη MIDOR στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας παραγωγής του διυλιστηρίου, το οποίο θεωρείται ως το πλέον προηγμένο της Μεσογείου και της αφρικανικής ηπείρου», πρόσθεσε