Την κατάργηση των δασμών εισαγωγής φωτοβολταϊκών από την Κίνα ζήτησε από την Ε.Ε. η ευρωπαϊκή βιομηχανία φωτοβολταϊκών, SolarPower Europe.
Την ίδια ώρα η SolarPower Europe αναφέρει ότι, αν σταματήσουν οι δασμοί anti-dumping τον επόμενο Σεπτέμβριο, αναμένεται έκρηξη της απασχόλησης στον συγκεκριμένο τομέα.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Euractiv, καταργώντας την ελάχιστη τιμή εισαγωγής σε κινεζικά φωτοβολταϊκά πάνελ θα δημιουργηθούν 40.000 νέες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη στις ήδη υπάρχουσες 80.000, δήλωσε στην ιστοσελίδα Euractiv ο Πρόεδρος της SolarPower Europe, η οποία εκπροσωπεί 250 εταιρίες φωτοβολταϊκών και πάνω από 100.000 ειδικούς εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων.
«Μετά από πέντε χρόνια εμπορικών εμποδίων, η ΕΕ θα πρέπει να τιμήσει τις υποσχέσεις της και να αφήσει τα μέτρα αυτά να εκπνεύσουν μετά το 2018 αρνούμενη να ικανοποιήσει τυχόν αιτήματα για παράτασή τους», τόνισε στο πλαίσιο εκδήλωσης του Εuractiv. «Πρόκειται για μία τεράστια μηχανή παραγωγής θέσεων εργασίας, ειδικά στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, όπου υπάρχει πολλή ηλιοφάνεια και μεγάλη ανεργία στους νέους», ανέφερε.