Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, παρουσιάζει τις νέες λύσεις φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα EVlink. Οι νέοι EVlink σταθμοί φόρτισης DC 2kW, έχουν σχεδιαστεί για να φορτίζουν ένα ηλεκτρικό όχημα έως και 80% μέσα σε λιγότερο από 2 ώρες, ανάλογα με τον αριθμό μπαταριών κάθε οχήματος.
Χάρη στον σχεδιασμό τους, οι νέες λύσεις καλύπτουν ανάγκες τόσο σε εμπορικά κτήρια όπως εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και σταθμούς ανεφοδιασμών καυσίμων, όσο και σε στόλους εταιρικών οχημάτων σε κτίρια γραφείων. Διαθέτουν μηχανική αντοχή με βαθμούς προστασίας IP54 και IK10 καθώς και τριφασική τροφοδοσία 400 V AC, 50-60Ηz.
Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πλήθος διαφορετικών συνδέσεων όπως CHAdeMO, Combo 2, συνδυασμό των CHAdeMO και Combo 2 μαζί με Type 2 AC επιλογή.
Επιπλέον, οι σταθμοί φόρτισης EVlink διαθέτουν οθόνη LCD και δυνατότητα χρήσης καρτών πρόσβασης RFID. Υποστηρίζουν επίσης OCCP 1.6 για διασύνδεση συστοιχίας φορτιστών σε άλλα συστήματα διαχείρισης ενέργειας και χρέωσης.
Mέσα από το EVlink Load Management System της Schneider Electric, οι χρήστες έχουν έλεγχο πρόσβασης, διαχείρισης ενέργειας και δυνατότητα επίβλεψης LMS για δίκτυα φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων. Έχοντας πλήρη εικόνα για την  κατανάλωση, μπορούν να μειωθούν υπερχρεώσεις, ρίσκα blackout και η χρήση περαιτέρω εξοπλισμού όπως μετασχηματιστές μέσης τάσης.
Το EVlink Load Management System έχει σχεδιαστεί ώστε να κάνει αναδιανομή φορτίων ανάλογα με τη ζήτηση με σκοπό να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ισορροπία μεταξύ φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων και των απαιτήσεων ενέργειας του κτιρίου.
Το σύστημα ελέγχου EVlink LMS επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν απομακρυσμένα και σε πραγματικό χρόνο το σύστημα φορτιστών τους, χρησιμοποιώντας στο μέγιστο τη διαθέσιμη ηλεκτρική ενέργεια της εγκατάστασής τους. Ακόμη, μπορεί κανείς να θέσει όρια κατανάλωσης στους φορτιστές, να ορίσει χρονικά αυξημένη ζήτηση ενέργειας από το κτήριο και κατά συνέπεια να μειώσει την ισχύ των φορτιστών ώστε να αποφύγει μεγάλες χρεώσεις και blackouts.
Τέλος, το νέο σύστημα ελέγχου μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες κάθε χρήστη δίνοντας διαφορετικές δυνατότητες όπως μέγιστη ή μειωμένη ισχύ, ενώ μπορεί να διατηρεί ιστορικά δεδομένα χρόνων και κατανάλωσης φόρτισης. Το νέο EVlink Load Management System αποτελεί επίσης ιδανική επιλογή για στόλους ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε γραφεία αλλά και μεγάλα parking.