Η ρωσική εταιρεία Gazprom ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρώσει εγκαίρως τη δημιουργία 47 σταθμών συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA του 2018 στη Ρωσία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Gazprom επανεξέτασε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της εταιρείας για την ανάπτυξη της εγχώριας αγοράς οχημάτων φυσικού αερίου ( Natural Gas Vehicle – NGV) και σημείωσε ότι η εταιρεία καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες για την ανάπτυξη του δικτύου ανεφοδιασμού NGV στη Ρωσία προκειμένου να είναι έτοιμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA του 2018 στη Ρωσία.
«Η εταιρεία κατασκευάζει νέους σταθμούς CNG και κινητές πλατφόρμες για ανεφοδιασμό καυσίμων. Παράλληλα, εγκαθιστά μονάδες CNG σε υφιστάμενους σταθμούς ανεφοδιασμού, ενώ αναβαθμίζονται οι υποδομές NGV που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία», ανέφερε η Gazprom.
Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι αυτές οι προσπάθειες είναι ιδιαίτερα εντατικές στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, στις δημοκρατίες του Bashkortostan και του Tatarstan, στις περιοχές Altai, Krasnodar, Perm and Σταυρούπολης και στις περιφέρειες Nοizhny Novgorod, Novosibirsk, Omsk, Samara, Sverdlovsk, Tomsk and Volgograd.
Το 2017, η Gazprom κατασκεύασε και ανακαίνισε 23 μονάδες ανεφοδιασμού NGV. Οι πωλήσεις της εταιρείας στην αγορά NGV αυξήθηκαν πέρυσι κατά 9,5% σε σύγκριση με το 2016, σε 526 εκατ. κυβικά μέτρα από 480 εκατ. κυβικά μέτρα.