Επένδυση ύψους 42 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της στη Βαλένθια της Ισπανίας, ανακοίνωσε η Ford, στηρίζοντας το πρόγραμμα μετάβασής της στην ηλεκτροκίνηση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μία προηγμένη εγκατάσταση συναρμολόγησης μπαταριών έρχεται να συμπληρώσει τη γραμμή παραγωγής των νέων SMAX Hybrid και Galaxy Hybrid που κατασκευάζονται στο εν λόγω εργοστάσιο.
Έτσι, δύο νέες γραμμές συναρμολόγησης θα επιτρέπουν την παραγωγή των προηγμένων μπαταριών ιόντων λιθίου των νέων Ford Kuga PlugIn Hybrid, Kuga Hybrid, καθώς και των αντίστοιχων για τα Ford S-MAX Hybrid και Galaxy Hybrid παράλληλα με τα οχήματα, με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας αλλά και της βιωσιμότητας στον τομέα της παραγωγής. Η νέα εγκατάσταση συναρμολόγησης μπαταριών αντιπροσωπεύει μία επένδυση ύψους 24 εκατ. ευρώ, με την έναρξη της παραγωγής να τοποθετείται τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Όταν λανσαριστούν στις αρχές του 2021, τα νέα Ford SMAX Hybrid και Galaxy Hybrid θα προσφέρουν μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, χαμηλότερες εκπομπές CO₂ και πιο αθόρυβη λειτουργία. Το σύστημα ηλεκτροκίνησης της Ford θα αποτελέσει μία εναλλακτική λύση, χωρίς θυσίες και συμβιβασμούς σε άνεση, ευρυχωρία και ευελιξία, σε σχέση με τα πετρελαιοκίνητα EcoBlue μοντέλα της εταιρείας.
Την παραγωγή των νέων, αυτοφορτιζόμενων εξηλεκτρισμένων SMAX και Galaxy – τα οποία θα διαθέτουν ένα βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, ηλεκτροκινητήρα, γεννήτρια και μπαταρία ιόντων λιθίου – υποστηρίζει μία πρόσθετη επένδυση ύψους 8 εκατ. ευρώ στη γραμμή συναρμολόγησης του εργοστασίου της εταιρείας στη Βαλένθια.
Ενώ άλλα 10 εκατ. ευρώ έρχονται να συμβάλλουν στη διαδικασία παραγωγής του νέου Kuga Hybrid. Η Ford, όπως έχει ήδη προαναγγείλει, λανσάρει 14 εξηλεκτρισμένα μοντέλα στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη του 2020.
«Με τον εξηλεκτρισμό να εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς σε γενική τάση, αυξάνουμε την επένδυσή μας στο εργοστάσιο της Βαλένθια, προκειμένου να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα εξηλεκτρισμένα μοντέλα και επιλογές κινητήρων για τους πελάτες μας», δήλωσε ο Stuart Rowley, president, Ford Ευρώπης. «Καθιστώντας ευκολότερη από ποτέ τη μετάβαση σε εξηλεκτρισμένα οχήματα, προβλέπουμε ότι η πλειοψηφία των πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων θα απαρτίζεται από ηλεκτροκίνητα οχήματα μέχρι τα τέλη του 2022».

Πηγή: ethnos.gr