Σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται η πρώτη φάση για τη δημιουργία εγκαταστάσεων small scale LNG στα λιμάνια της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου Κρήτης, μετά το διαγωνισμό που προκήρυξε ο ΔΕΣΦΑ, υπό την ιδιότητα του τεχνικού συμβούλου, όπου ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρεία C&M Engineering.
Πρόκειται για έργο συνολικού ύψους 845.000 ευρώ, που προβλέπει την εκπόνηση μελετών βασικού και λεπτομερούς σχεδιασμού των εγκαταστάσεων στους τρεις λιμένες, για την κατασκευή υποδομών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).
Ο νέος προβλήτας LNG, μικρής κλίμακας, θα έχει δυνατότητα εξυπηρέτησης πλοίων χωρητικότητας από 1.000 κυβικά μέτρα μέχρι 20.000 κυβικά μέτρα και προορίζεται για φόρτωση πλοίων μεταφοράς και διανομής, καθώς και πλοίων ανεφοδιασμού LNG, με στόχο τον ανεφοδιασμό πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και την τροφοδοσία σταθμών αποθήκευσης και διανομής άλλων λιμένων της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι ανάλογες εγκαταστάσεις εφοδιασμού σκαφών με υγροποιημένο φυσικό αέριο, προβλέπεται να δημιουργηθούν στον Πειραιά, την Λεμεσό, και την Βενετία.