Ο βρετανικός φορέας τηλεπικοινωνιών, BT, ανακοίνωσε την υπογραφή μιας νέας σύμβασης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (power purchase agreement – PPA) με σκωτικό αιολικό πάρκο.

Η συμφωνία είναι αξίας 185 εκατ. στερλινών (230,79 εκατ. δολάρια) για 15 χρόνια και, σε ανακοίνωσή της νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η βρετανική εταιρία ανέφερε ότι 13 ανεμογεννήτριες στο βόρειο τμήμα της Σκωτίας προμηθεύουν την επιχείρηση με 100 γιγαβατώρες ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως.
Ο γενικός επικεφαλής εφοδιασμού με ενέργεια στην BT, Rob Williams, ανέφερε ότι η εταιρία αγοράζει 100% ανανεώσιμη ενέργεια στη Βρετανία ήδη από το 2012, μεταδίδει το CNBC.
«Μέχρι το 2020 στοχεύουμε στο να αγοράζουμε 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια σε όλο τον κόσμο, επομένως σύντομα όλη η ενέργειά μας θα προέρχεται από πηγές όπως ο ήλιος, ο αέρας, η βροχή, τα ρεύματα, τα κύματα και η γεωθερμική ενέργεια, οπουδήποτε δραστηριοποιούμαστε σε όλο τον πλανήτη – και όπου το επιτρέπουν οι αγορές», πρόσθεσε ο Williams.
Στο μεταξύ η Σκωτσέζα επικεφαλής πολιτικών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Jenny Hogan, χαιρέτισε τη συμφωνία. «Το γεγονός ότι βλέπουμε όλο και μεγαλύτερες εταιρίες όπως η BT να εξάγουν την περισσότερη ή όλη την ενέργειά τους από πηγές όπως ο αέρας, ο ήλιος, το νερό και η βιομάζα, δείχνει ότι η ανανεώσιμη ενέργεια έχει νόημα από επιχειρηματική άποψη», ανέφερε.
«Οι ανανεώσιμες πηγές είναι ήδη η μεγαλύτερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας της Σκωτίας – ξεπερνά τα πυρηνικά, το αέριο και τον άνθρακα – και έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τη μισή από ολόκληρη την ενέργεια της Σκωτίας – ηλεκτρισμό, θέρμανση και μεταφορές- μέχρι το 2030», πρόσθεσε η Hogan.

Πηγή: www.euro2day.gr