Τους λόγους που έχουν αναδείξει τη Μαλιούρης Group σε έναν από τους πλέον ισχυρούς πυλώνες της ελληνικής βιομηχανίας παραγωγής προϊόντων στέγασης και δόμησης, τηρώντας παράλληλα τις αρχές της βιωσιμότητας και της αειφορίας περιγράφει ο κ. Μπούζοντιτς Ιωάννης, Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ».
1) Ποια είναι τα σημαντικότερα χρονικά ορόσημα στην πολύχρονη ιστορία της Μαλιούρης Group και πώς αυτά διαμόρφωσαν την εταιρική σας κουλτούρα;
  1. 1928: Ίδρυση Κεραμοποιίας Μαλιούρη από τον ιδρυτή Ιωάννη Μαλιούρη.
  2. 1980: Ίδρυση Μαλιούρης-Αμμορυχεία στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Αξιοχώρι Κιλκίς. Παραγωγή μέσω σύγχρονων περιβαντολλογικά μεθόδων καθαρής άμμου χωρίς προσμίξεις με άλλα υλικά και με την σωστή κοκκομετρία.
  3. 2015: Κατασκευή νέου προϊόντος-τσιμεντένιο κεραμίδι σύμφωνα με τις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές, με σύνθεση 100% χαλαζιακής άμμου σε μια υπερσύγχρονη βιομηχανική μονάδα.
Πηγή φωτογραφίας: Maliouris Group
Η παραπάνω δημιουργική πορεία, κάτι λιγότερο των 100 ετών,  διαμόρφωσε μια εταιρική κουλτούρα που δεν θα μπορούσαν να μην συνυπάρχουν αρμονικά και δυναμικά όλα τα μέλη της εταιρείας.
Μέσα στο πέρασμα των ετών, άνθρωποι που εργάστηκαν και δημιούργησαν, ενστερνίστηκαν το όραμα της διοίκησης, το έκαναν δικό τους και έδειξαν τον δρόμο για την ενδυνάμωση της, όντας μέλη ενός ζωντανού οργανισμού.
Πηγή φωτογραφίας: Maliouris Group
2) Ποια κατηγορία προϊόντων είναι αυτή που σας έχει καθιερώσει στην ελληνική αγορά;
Έχοντας μια διαδρομή 96 ετών από την πρώτη ημέρα παραγωγής τους, τα τούβλα Μαλιούρης από πολύ νωρίς έδειξαν την τεράστια δυναμική τoυς.
  1. Πιστοποιημένα σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς.
  2. Με βεβαιωμένη ενεργειακή απόδοση
  3. Αντοχή στον χρόνο
  4. Υγιεινή και ασφάλεια στην χρήση και ποιότητα στην κατασκευή
Τα τούβλα Μαλιούρης χτίζουν το σήμερα και δημιουργούν το όραμα για το χτίσιμο του αύριο.
Πηγή φωτογραφίας: Maliouris Group
3) Πόσο σημαντική είναι για την Μαλιούρης Group η πιστοποίηση και επαλήθευση της περιβαλλοντικής επίδοσης των δομικών προϊόντων της;
Για την Maliouris Group, η αειφόρος ανάπτυξη είναι συνειδητή επιλογή και όχι όρος ή προϋπόθεση. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να εφαρμόζεται καθημερινά και να επαληθεύεται στην πράξη. Πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο και αίσθημα ευθύνης στις γενιές που ακολουθούν.
Πηγή φωτογραφίας: Maliouris Group
4) Τι περιλαμβάνει το επενδυτικό πρόγραμμα της Μαλιούρης Group, προκειμένου να ενισχύσει την Έρευνα & Ανάπτυξη αειφόρων προϊόντων;
Με το επενδυτικό της πρόγραμμα η Maliouris Group παρακολουθεί και προβλέπει τις καθημερινές ανάγκες της αγοράς ενώ παράλληλα αναζητά νέες τεχνολογικές εξελίξεις που θα οδηγήσουν στην κατασκευή και δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων έχοντας το βλέμμα στο μέλλον μέσω της αειφόρου ανάπτυξης των προϊόντων της.
Πηγή φωτογραφίας: Maliouris Group
5) Πόσο σημαντική θεωρείτε την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη για τον κλάδο;
Η Maliouris Group μέσα από την πάροδο των ετών έχει αναπτύξει και εφαρμόζει μια πολιτική εταιρικής ευθύνης που αντανακλά τις εταιρικές της αξίες. Υλοποιεί και στηρίζει πρωτοβουλίες και δράσεις στηρίζοντας ουσιαστικά την χώρα και την ελληνική κοινωνία. Τα παραπάνω αποτελούν ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για μια εταιρεία που αναγνωρίζει την ευθύνη, βελτιώνει τις πρακτικές της και εξελίσσει  την υπεύθυνη περιβαλλοντική της στάση πάντα με γνώμονα την ποιότητα, την καινοτομία και την υπευθυνότητα προς την κοινωνία και το περιβάλλον.
Πηγή φωτογραφίας: Maliouris Group
6) Πώς οραματίζεστε τη νέα εποχή τόσο για την Μαλιούρης Group όσο και για τον κλάδο των δομικών υλικών;
Η Maliouris Group αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής και εμπορίας προϊόντων στέγασης και δόμησης στη χώρα. Το όραμά μας, μια πετυχημένη και ομαλή μετάβαση σε ένα πιο απαιτητικά τεχνολογικό περιβάλλον που θα οδηγήσει τον κλάδο των δομικών υλικών να εξελιχθεί σε προϊόντα και τεχνικές. Στόχος μας μέσα από την δική μας εξέλιξη να προσθέσουμε και την εξέλιξη των προϊόντων μας δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και την κοινωνία.
Η Maliouris Group εδώ και τρεις δεκαετίες έχει ξεκινήσει (παράλληλα με την Ελληνική αγορά) την εξαγωγή των προϊόντων της σε όμορες χώρες των Βαλκανίων. Το 2024 ξεκίνησε η «Αναγέννηση» των πρώτων δειλών εξαγωγών προς την Μ. Ανατολή με ενδείξεις, τα προηγούμενα έτη, γιγάντωσης για το μέλλον εκμεταλλευόμενοι τις διεθνείς συγκυρίες καθώς και την επάρκεια και ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων μας.
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Εμπορικού Διευθυντή Maliouris Group
Ο κ. Μπούζοντιτς Ιωάννης ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1990 ως τραπεζικός υπάλληλος με σπουδές στην οικονομία και λογιστική της ΙΕΣΕ. Πολύ γρήγορα από το 1992 ασχολήθηκε με τον χώρο των πωλήσεων και του management μέσω της δημιουργίας και διοίκησης ομάδων πωλητών.
Με συμμετοχή σε σειρά σεμιναρίων με θέμα τις τεχνικές πωλήσεων και διαπραγματεύσεων εδώ και τρεις δεκαετίες αλλά και με την πιστοποίηση διαχείρισης ανθρώπινων πόρων μέσω του πανεπιστημίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» έχει συνεργαστεί αρχικά ως διευθυντής πωλήσεων και στην πορεία ως εμπορικός διευθυντής με εταιρείες παροχής υπηρεσιών αλλά και βιομηχανίες παραγωγής και εμπορίας προϊόντων.
Από το 2014 ασχολείται ενεργά ως εμπορικός διευθυντής στον χώρο των δομικών υλικών στέγασης και από το 2024 έχει αναλάβει την εμπορική διεύθυνση της Maliouris Group ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του κ. Ιωάννη Μαλιούρη, CEO της εταιρείας.