Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με το άρθρο 19 του ν. 4425/2016, θέτει σε δημόσια διαβούλευση την υπ’ αριθμ. EnExClear 260/2024 (ΡΑΑΕΥ Ι-371039) εισήγηση της Εταιρείας Εκκαθάρισης Συναλλαγών Χρηματιστηρίου Ενέργειας Μονοπρόσωπη Α.Ε. («EnExClear») αναφορικά με την τροποποίηση του Κανονισμού Εκκαθάρισης Συναλλαγών Βάθρου Εμπορίας Φυσικού Αερίου που έχει εγκριθεί με την υπ΄αριθμ. 89/2022 (Β’ 515/2022) απόφαση της Αρχής, μόνο ως προς τον ορισμό του Συμμετέχοντος.
Για το σκοπό αυτό δέον όπως ληφθεί υπόψη και το κείμενο που έχει τεθεί ήδη σε δημόσια διαβούλευση από την ΡΑΑΕΥ με την από 26 Αυγούστου 2024 ανακοίνωσή της αναφορικά με την εισήγηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας για την τροποποίηση του Κανονισμού Βάθρου Εμπορίας Φυσικού Αερίου.
 Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΑΕΥ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση: [email protected] ή εγγράφως, με κοινοποίηση στην EnExClear, εφόσον το επιθυμούν.
Η ΡAΑΕY θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων ή/και των απόψεων του.