Tην Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η πρώτη δημοπρασία ΝΟΜΕ για το 2019, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΡΑΕ αναφέρει:
«Η ΡΑΕ λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη εξυπηρέτησης του βασικού στόχου εισαγωγής του μηχανισμού διάθεσης προθεσμιακών προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και τις απόψεις που ετέθησαν στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, η οποία έλαβε χώρα μεταξύ 12.10.2018 και 26.10.2018 με θέμα την εισήγηση της ΕΧΕ Α.Ε. για την τροποποίηση του άρθρου 41 του ΚΣΔΠΠΗΕ, έχει ζητήσει με επιστολή της προς την ΕΧΕ Α.Ε., την υποβολή συμπληρωματικής εισήγησης επί της τροποποίησης του άρθρου 41 του ΚΣΔΠΠΗΕ.
Λαμβάνοντας υπόψη την υπ’ αριθμ. 1248/2018 απόφαση της ΡΑΕ για τον καθορισμό της ετήσιας ποσότητας προς δημοπράτηση το 2019, σύμφωνα με την οποία, η πρώτη δημοπρασία είναι προγραμματισμένη να λάβει χώρα στις 23.01.2019, η ΡΑΕ ζήτησε από την ΕΧΕ Α.Ε. την υποβολή εισήγησης για τον επαναπροσδιορισμό της διεξαγωγής της δημοπρασίας εντός του πρώτου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου κατά μέγιστο, προκειμένου να τεθεί η ως άνω συμπληρωματική εισήγηση της ΕΧΕ Α.Ε. σε δημόσια διαβούλευση και να οριστικοποιηθεί εγκαίρως το σύνολο των αποφάσεων τις οποίες πρέπει να λάβει η Αρχή για την διεξαγωγή της συγκεκριμένης δημοπρασίας.
Κατόπιν εισήγησης της ΕΧΕ Α.Ε., η ΡΑΕ αποφάσισε την διεξαγωγή της πρώτης δημοπρασίας του 2019 την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019».