Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, συμμετείχε στο “The FORTUNE GREECE CEO Initiative 2022”, που διοργανώθηκε από το επιχειρηματικό περιοδικό Fortune Greece, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022. Στο συνέδριο, που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο GRANDE BRETAGNE, συγκεντρώθηκαν εταιρικοί ηγέτες από διάφορους κλάδους για να συζητήσουν τα κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.  
Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης, που εστίασε στις παγκόσμιες προκλήσεις και τις  βέλτιστες πρακτικές αντιμετώπισης τους, στο πλαίσιο της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, «The Energy Round Τable», όπου συμμετείχε και ο κ. Σπύρος Ράπτης, Γενικός Διευθυντής της Schneider Electric για Ελλάδα και Κύπρο, αναλύθηκε εκτενώς η σημαντικότητα της αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) για τον πλανήτη, για τους χρήστες αλλά και για τις τιμές της ενέργειας. Ειδικότερα, η αξία και η συνεισφορά των ΑΠΕ, που αντικατοπτρίζεται και στις λύσεις που παρέχει η Schneider Electric, είναι μεγάλη τόσο για την προστασία του πλανήτη, όσο και για την εξοικονόμηση ενέργειας. Μάλιστα, η καλύτερη αξιοποίηση των Α.Π.Ε. μπορεί να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα των συνεχώς αυξανόμενων τιμών ενέργειας που αντιμετωπίζουμε ως συνέπεια της ενεργειακής κρίσης και να μας οδηγήσει πιο κοντά στην Ενεργειακή Επάρκεια. 
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Σπύρος Ράπτης, η Schneider, ως ειδικός στις λύσεις βιωσιμότητας γνωρίζει ότι η ψηφιοποίηση και βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την μετάβαση σε ένα πιο «πράσινο» ενεργειακά μέλλον, με την χρήση Α.Π.Ε.
Με την κλιματική κρίση και την πράσινη οικονομία να βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων και την διάσκεψη COP27 να έχει ξεκινήσει, η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που ήδη χρησιμοποιεί και εφαρμόζει λύσεις βιωσιμότητας.

Με αφορμή τις κινήσεις που γίνονται σε επίπεδο χώρας για την ενεργειακή μετάβαση ο κ. Ράπτης τόνισε ότι η Schneider Electric ήδη τα τελευταία 10 χρόνια επενδύει σε λύσεις και τεχνολογίες, που μπορούν να αξιοποιηθούν για να επιταχυνθεί η ενεργειακή αποδοτικότητα επιχειρήσεων, οργανισμών και κτιρίων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα κτίρια, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών, είναι ένας κλάδος υπεύθυνος για το μεγαλύτερο μέρος της ενεργειακής κατανάλωσης.
Όπως ανέφερε και ο κ Ράπτης στην τοποθέτησή του, οι λύσεις και η τεχνολογία είναι διαθέσιμες και εξελίσσονται ακόμα περισσότερο μέρα με την μέρα. H Schneider διαθέτει τα μέσα για να βοηθήσει στην μετάβασή προς την ενεργειακή αποδοτικότητα, αλλά πρέπει να υπάρξει ακόμα εντονότερη ενημέρωση και κινητοποίησή των επιχειρήσεων, ώστε να αξιοποιηθούν τα σχετικά εργαλεία και οι πόροι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Τέλος, στο πλαίσιο της αποστολής της να βοηθά συνεργάτες και πελάτες στο ταξίδι προς τη βιωσιμότητα, η Schneider Electric έχει συνεργαστεί με περισσότερες από 35 επιχειρήσεις και έχει εξοπλίσει με ενεργειακές λύσεις πάνω από 150 εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα συνεχίζει την υλοποίηση δράσεων με θετικό αντίκτυπο για το κλίμα.