Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, πτωτικά κινήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη βδομάδα η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ).
Πιο αναλυτικά, η μέση ΟΤΣ στο χρονικό διάστημα μεταξύ 11 Φεβρουαρίου και 17 Φεβρουαρίου ανήλθε στα €67,10/MWh, δηλαδή μειωμένη σε ποσοστιαία βάση κατά 2,60% από τη μέση ΟΤΣ της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας, με τη μέγιστη και την ελάχιστη ΟΤΣ να διαμορφώνονται στα €88,30/MWh και στα €31,00/MWh αντιστοίχως. Αξίζει να αναφερθεί ότι η υψηλότερη μέση ΟΤΣ, ανά ημέρα, που καταγράφηκε το προηγούμενο επταήμερο, επετεύχθη την Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου, φτάνοντας τα €69,83/MWh.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, η μείωση της μέσης ΟΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα οφείλεται στην αύξηση του φορτίου (+57 GWh ή +6%), που άσκησε πίεση προς τα πάνω, η οποία, όμως, αντισταθμίστηκε από την άνοδο της ηλεκτροπαραγωγής των σταθμών ΑΠΕ (+95 GWh ή 51%), αλλά και την αύξηση των καθαρών εισαγωγών (+21 GWh ή +11%). Αξίζει να αναφερθεί ότι η ηλεκτροπαραγωγή των σταθμών ΑΠΕ έφτασε τις 283,726 MWh την προηγούμενη εβδομάδα που αποτελεί υψηλό (τουλάχιστον) 52 εβδομάδων.