Το πράσινο φως «άναψε» η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς εγκρίθηκε, υπο συγκεκριμένους όρους, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής που θα αναπτύξει η εταιρία Αριάδνη Interconnection.
Εν μέσω έντονων αντιδράσεων από φορείς και κατοίκους της Δαμάστας και του δήμου Μαλεβιζίου, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, η Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων υπό τον όρο της αλλαγής χωροθέτησης του σταθμού μετατροπής του ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δαμάστα στην Κοράκια.
Η τελική απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος ήταν ομόφωνη υπέρ της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, ενώ για τη Δαμάστα υπάρχει αναφορά στη γνωμοδοτική απόφαση ότι θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο αλλαγής της θέσης του σταθμού μετατροπής.
Το έργο αφορά στη διασύνδεση του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της νήσου Κρήτης με το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας μέσω Συνεχούς Ρεύματος Σ.Ρ Αττική – Κρήτη Κορακιά – Ελληνικό.
Στην επιτροπή συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι από την εταιρεία «ΑΡΙΑΔΝΗ INTERCONNECTOR Α.Ε.Ε.Σ., εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου, τοπικοί φορείς αλλά και πλήθος κατοίκων της Δαμάστας.