Συνάντηση με τον κ. Dominique Ristori, Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε στις Βρυξέλλες ο κ. Ν. Χατζηαργυρίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, με βασικό θέμα τον αναβαθμισμένο ρόλο των Διαχειριστών Δικτύων Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, στο πλαίσιο των προτάσεων «Καθαρή ενέργεια για όλους τους Ευρωπαίους».

Ο κ. Χατζηαργυρίου συμμετείχε σε αντιπροσωπεία των επικεφαλής των μεγαλύτερων Διαχειριστών Δικτύων Διανομής της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία και Τσεχία), η οποία στο πλαίσιο της συνάντησης με τον κ. Ristori, παρουσίασε αναλυτικά τις απόψεις της για τη νέα δέσμη μέτρων της ΕΕ για τη μετάβαση προς την καθαρή ενέργεια.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ: «Ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση στα πλαίσια ενός ανοικτού διαλόγου, στον οποίο υπογραμμίστηκε ο καθοριστικός ρόλος των Διαχειριστών Δικτύων Διανομής στην επιτυχία του εγχειρήματος για καθαρή ενέργεια σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η τοποθέτηση των καταναλωτών στο επίκεντρο των εξελίξεων, η μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ και η πλήρης ανάπτυξη των Έξυπνων Δικτύων, έχουν ως απαραίτητη προϋπόθεση τον ενεργό ρόλο που θα διαδραματίσουν οι Διαχειριστές σε αυτή τη μετάβαση».
Στο πλαίσιο της συζήτησης για την ενεργειακή επανάσταση που συντελείται αυτή την περίοδο και τη μετεξέλιξη των Δικτύων, ο κ. Χατζηαργυρίου συζήτησε  με τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας για την  ανάγκη ένταξης και λειτουργίας συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας από τους Διαχειριστές και ειδικότερα για το ρόλο της αποθήκευσης στη μεγάλη διείσδυση ΑΠΕ στα ελληνικά νησιά.