Με αυξημένα κέρδη έκλεισε το εννεάμηνο του 2019 για την ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, με την εταιρεία να προχωρά στην καταβολή προμερίσματος ύψους 0,088 ευρώ ανά μετοχή.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η ΑΔΜΗΕ, κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 32,8 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 12,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Σε επίπεδο ομίλου τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 192,3 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 7,3%. Τα Κέρδη προ φόρων, Χρηματοοικονομικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 139,7 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να καταγράφουν αύξηση 7,2% στα 64,3 εκατ. ευρώ. Ο Καθαρός Δανεισμός διαμορφώθηκε στα 88,8 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. αναμένει ότι η ευνοϊκή τάση του εννεαμήνου θα διατηρηθεί και στο τέταρτο τρίμηνο του έτους σε επίπεδο εσόδων.
Η έγκαιρη υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του 2019, σε συνδυασμό με την ομαλή εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη διασύνδεση Κρήτης-Αττικής από τη θυγατρική “Αριάδνη Interconnection”, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για την τρέχουσα ρυθμιστική περίοδο, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί.