Τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στις εγκαταστάσεις της μέτρησε η σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ με τη βοήθεια ανεξάρτητου διαπιστευμένου φορέα.
Η μέτρηση πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου της ΙΟΝ με την καθοδήγηση του Κέντρου Αειφορίας (CSE), για τις εγκαταστάσεις της ΙΟΝ στις περιοχές του Νέου Φαλήρου και των παραρτημάτων Μεσογαίας- Μαρκοπούλου, Παλλήνης και Άρτας για το έτος 2017, σύμφωνα με έγκυρα διεθνή πρότυπα, όπως το Greenhouse Gas Protocol Standard και το ISO 14064.
Στις μετρήσεις ελήφθησαν υπόψη η ηλεκτρική κατανάλωση για τις ανάγκες λειτουργίας των κτιρίων, η κατανάλωση φυσικού αερίου, υγραερίου και πετρελαίου για τις ανάγκες των κτιρίων και των γραμμών παραγωγής, για τη μεταφορά των εργαζομένων από και προς το χώρο εργασίας, για τα εταιρικά μεταφορικά μέσα, τα εταιρικά αεροπορικά ταξίδια και την κατανάλωση χαρτιού. Από τις μετρήσεις προέκυψε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εκπεμπόμενων ρύπων προέρχεται από την κατανάλωση ενέργειας για τις ανάγκες των εγκαταστάσεων και της παραγωγής της ΙΟΝ.
Πρωταρχικός στόχος της μέτρησης ήταν να υπάρξει επίσημη και πιστοποιημένη, από ανεξάρτητο φορέα, καταγραφή των μετρήσεων, ώστε να τεθεί η βάση αναφοράς και έπειτα να ληφθούν μέτρα για την ελαχιστοποίηση των εκπεμπόμενων αερίων του θερμοκηπίου τα επόμενα χρόνια. Τα στοιχεία αυτά θα συμπεριληφθούν και στην πρώτη ετήσια αναφορά Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΙΟΝ που θα δημοσιευθεί μέσα στο 2019.
Η μέτρηση που πραγματοποιήθηκε εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της ΙΟΝ για την Εταιρική Υπευθυνότητα με άξονα το περιβάλλον και εκφράζει έμπρακτα την περιβαλλοντική ευαισθησία και δέσμευσή της για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων και για ελαχιστοποίηση της επίπτωσης στο περιβάλλον από την εταιρική της δραστηριότητα.