Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, πτωτικά κινήθηκε η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ) την περασμένη εβδομάδα.
Πιο αναλυτικά, η μέση ΟΤΣ στο χρονικό διάστημα μεταξύ 19 Αυγούστου και 25 Αυγούστου ανήλθε στα €59,15/MWh, δηλαδή μειωμένη σε ποσοστιαία βάση κατά 6,42% από τη μέση ΟΤΣ της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας, με τη μέγιστη και την ελάχιστη ΟΤΣ να διαμορφώνονται στα €82,80/MWh και στα €30,56/MWh αντιστοίχως. Αξίζει να αναφερθεί ότι η υψηλότερη μέση ΟΤΣ, ανά ημέρα, που καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα, επετεύχθη την Πέμπτη, 22 Αυγούστου, φτάνοντας τα €64,03/MWh.

Σύμφωνα με ανάλυση του ΙΕΝΕ, η αισθητή πτώση της μέσης ΟΤΣ την περασμένη εβδομάδα οφείλεται κυρίως στην ηλεκτροπαραγωγή των μονάδων ΑΠΕ, η οποία σημείωσε ιστορικό ρεκόρ με 308 GWh σε εβδομαδιαίο επίπεδο. Οι ΑΠΕ κάλυψαν το 30% της ζήτησης, η οποία δεν διαφοροποιήθηκε σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.