Οδηγίες υποβολής αίτησης για τη σύναψη Σύμβασης Λειτουργικής Ενίσχυσης φωτοβολταϊκών σταθμών που επιλέχθηκαν στο πλαίσιο της Πιλοτικής Ανταγωνιστικής Διαδικασίας υποβολής προσφορών στο πλαίσιο της Απόφασης της ΡΑΕ 417/2016 εξέδεωσε σήμερα 6/3/2017 ο ΛΑΓΗΕ.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της  υπ’ αριθμ. ΡΑΕ/570/2016 απόφασης με τα οριστικά αποτελέσματα της Ηλεκτρονικής Δημοπρασίας της 12ης  Δεκεμβρίου 2016, ο ΛΑΓΗΕ ενημερώνει για τα ακόλουθα:
Οι Κάτοχοι των φωτοβολταϊκών σταθμών οι οποίοι επιλέχθηκαν στο πλαίσιο της Πιλοτικής Ανταγωνιστικής Διαδικασίας υποβολής προσφορών στο πλαίσιο της Απόφασης της ΡΑΕ 417/2016, προκειμένου να συνάψουν Σύμβαση Λειτουργικής Ενίσχυσης με τη ΛΑΓΗΕ ΑΕ θα πρέπει να καταθέσουν στο κεντρικό Πρωτόκολλο της ΛΑΓΗΕ ΑΕ (Κάστορος 72, 185 45, Πειραιάς, 1ος όροφος) πλήρως συμπληρωμένο το έντυπο «Αίτηση- Υπεύθυνη Δήλωση για σύναψη Σύμβασης Λειτουργικής Ενίσχυσης Φωτοβολταϊκού σταθμού με τη ΛΑΓΗΕ Α.Ε. που επιλέχτηκε μέσω  ανταγωνιστικής διαδικασίας υποβολής προσφορών στο πλαίσιο της Απόφασης της ΡΑΕ 417/2016», το οποίο θα συμπληρωθεί σύμφωνα με τις  Οδηγίες Συμπλήρωσης  του  Εντύπου Αίτησης -Υπεύθυνης Δήλωσης και θα συνοδεύεται από όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως αυτά περιγράφονται αναλυτικά και κατά περίπτωση μέσα στην αίτηση και στις οδηγίες συμπλήρωσης.
Η υποβολή του εντύπου  «Αίτηση- Υπεύθυνη Δήλωση για σύναψη Σύμβασης Λειτουργικής Ενίσχυσης  Φωτοβολταϊκού σταθμού με τη ΛΑΓΗΕ Α.Ε. που επιλέχτηκε μέσω  ανταγωνιστικής διαδικασίας υποβολής προσφορών στο πλαίσιο της Απόφασης της ΡΑΕ 417/2016» και των λοιπών απαιτούμενων συνοδευτικών δικαιολογητικών είναι υποχρεωτική και για όσες αιτήσεις για σύναψη σύμβασης πώλησης ή λειτουργικής ενίσχυσης έχουν υποβληθεί ήδη στη ΛΑΓΗΕ ΑΕ πριν τη δημοσίευση της παρούσας.
Σε περίπτωση που ο κάτοχος του φωτοβολταϊκού σταθμού έχει ήδη συνάψει σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, απαραίτητη προϋπόθεση για τη σύναψη σύμβασης λειτουργικής ενίσχυσης είναι η λύση της υφιστάμενης σύμβασης πώλησης.