Μεγάλη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τελευταίας τεχνολογίας φωτοβολταϊκά, ισχύος μέχρι 7,7ΜW, προγραμματίζει να κατασκευάσει σε τεμάχιο στο Μοναγρούλλι, της Επαρχίας Λεμεσού, η My Sun Park (Monagroulli) Limited.
Το έργο, που σχεδιάζεται να υλοποιηθεί στην τοποθεσία «Μερσινούδια», έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το Τμήμα Περιβάλλοντος.
Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα καλύπτει έκταση 61.962 τ.μ. (ποσοστό 80% του εμβαδού του τεμαχίου) και η ενέργεια που θα παράγει σύμφωνα με τη μέγιστη συνολική ισχύ του θα ανέρχεται σε 11.230 MWh/χρόνο.
Όπως αναφέρεται στην σχετική Μελέτη Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ), απώτερος στόχος του έργου είναι να συμβάλει στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της περιοχής και στη μείωση της εξάρτησης της χώρας σε εισαγόμενες και μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Σημειώνεται ότι σε ακτίνα εντός 1 χλμ. υφίστανται κτηνοτροφικές μονάδες, αγροτεμάχια και λατομείο. Επίσης σε απόσταση 800 μέτρων ανατολικά του τεμαχίου προγραμματίζεται η ανέγερση φωτοβολταϊκού πάρκου (βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης του για έκδοση περιβαλλοντικής γνωμάτευσης). Ο οικιστικός πυρήνας της κοινότητας βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ.

Πηγή: inbusinessnews.reporter.com.cy