Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ισχνή πτώση κατέγραψε η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ), την περασμένη βδομάδα.
Πιο αναλυτικά, η μέση ΟΤΣ στο χρονικό διάστημα μεταξύ 11 Νοεμβρίου και 17 Νοεμβρίου ανήλθε στα €56,27/MWh, δηλαδή μειωμένη σε ποσοστιαία βάση κατά 1,64% από τη μέση ΟΤΣ της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας, με τη μέγιστη και την ελάχιστη ΟΤΣ να διαμορφώνονται στα €77,40/MWh και στα €30,67/MWh αντιστοίχως.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η υψηλότερη μέση ΟΤΣ, ανά ημέρα, που καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα, επετεύχθη την Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, φτάνοντας τα €67,73/MWh

Σύμφωνα με ανάλυση του ΙΕΝΕ, ο ήπιος καιρός συνεχίστηκε, διατηρώντας την ζήτηση κοντά στις 800 GWh για 6η συνεχόμενη εβδομάδα. Οι έντονες βροχοπτώσεις αποτυπώθηκαν στην υδροηλεκτρική παραγωγή, η οποία σημείωσε άνοδο 50%, φτάνοντας τις 38,5 GWh σε εβδομαδιαίο επίπεδο, καταγράφοντας υψηλό 6 εβδομάδων.
Η πτώση της ηλεκτροπαραγωγής των μονάδων ΑΠΕ (-38%) άσκησε πίεση για υψηλότερες τιμές στη χονδρεμπορική αγορά. Όμως, η πίεση αυτή αντισταθμίστηκε από τη σημαντική αύξηση των καθαρών εισαγωγών (+59 GWh ή +39%).