Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, παρουσίασε σήμερα στην Ευρώπη το APC™ Smart-UPS™ Ultra, τα πρώτα 1U και 2U, μονοφασικά UPS, 3kW και 5kW αντίστοιχα.  
Σχεδιασμένο για να παρέχει περισσότερη ισχύ, ευελιξία και έξυπνη παρακολούθηση με το μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα, το APC Smart-UPS Ultra επιτρέπει στους επαγγελματίες IT και τους παρόχους λύσεων να αντιμετωπίσουν πολλές από τις προκλήσεις με την ανάπτυξη υποδομής IT σε κατανεμημένα περιβάλλοντα edge computing και στο edge.
Η παγκόσμια αγορά edge computing αντιμετωπίζει τεράστια ανάπτυξη, με αύξηση 12,5% ετησίως, με προοπτική να φτάσει περίπου τα 250,6 δισεκατομμύρια δολάρια ως το 2024, σύμφωνα με την IDC. Ο πολλαπλασιασμός των ψηφιακών τεχνολογιών και των έξυπνων εφαρμογών οδηγεί στην ανάγκη για υπολογιστικούς, δικτυακούς και αποθηκευτικούς πόρους σε συγκεκριμένα σημεία και σε κοντινή απόσταση, οι οποίοι θα εξυπηρετούν κρίσιμες επιχειρηματικές διαδικασίες και εμπειρίες, οι οποίες βασίζονται στη συνδεσιμότητα δικτύου με το cloud. Ωστόσο, η διαμόρφωση, η ανάπτυξη και η συντήρηση της υποστηρικτικής υποδομής ΙΤ για πολλαπλές, γεωγραφικά διασκορπισμένες τοποθεσίες συνοδεύεται από μοναδικές προκλήσεις.
Με το APC Smart-UPS Ultra, η Schneider Electric φέρνει στην αγορά το μικρότερο, πιο προηγμένο μονοφασικό UPS που παρέχει ευελιξία εγκατάστασης σε οποιοδήποτε χώρο και εξοικονόμησης συνολικού κόστους ιδιοκτησίας (TCO) χωρίς να διακυβεύονται οι ανάγκες ενεργειακής προστασίας των επιχειρήσεων.
«Για να ανταποκριθούν στις ψηφιακές απαιτήσεις του μέλλοντος, τα τοπικά, περιφερειακά κέντρα δεδομένων, αλλά και εκείνα στο cloud, πρέπει να σχεδιαστούν ώστε να είναι βιώσιμα, ανθεκτικά, αποτελεσματικά και προσαρμόσιμα. Η Schneider Electric συνεχίζει να καινοτομεί και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών με την εισαγωγή του APC Smart-UPS Ultra», δήλωσε ο Tarunjeet Sarao, Senior Vice President, Transactional & Edge Line of Business της Schneider Electric. «Το πρώτο του είδους του, το APC Smart-UPS Ultra επαναπροσδιορίζει το μονοφασικό UPS, κάνοντάς το ελαφρύτερο και ισχυρότερο με τεχνολογία ημιαγωγών επόμενης γενιάς. Επιπλέον, χρησιμοποιεί τεχνολογία ιόντων λιθίου για να τροφοδοτήσει κατανεμημένους ιστότοπους ΙΤ και edge computing, διασφαλίζοντας έτσι, ότι η ψηφιακή μας ζωή παραμένει ενεργή».
Το APC Smart-UPS παρέχει περισσότερη ισχύ καταλαμβάνοντας λιγότερο χώρο
Σε κατανεμημένα περιβάλλοντα ΙΤ και edge υπάρχουν συχνά σημαντικά ζητήματα φυσικού χώρου, με προτεραιότητα να δίνεται στην καλύτερη εκμετάλλευση της διαθέσιμης επιφάνειας και στην αποτελεσματική λειτουργία του χώρου για τη βελτιστοποίηση των συστημάτων ΙΤ και τη βελτίωση των κερδών.
Ο compact σχεδιασμός του APC Smart-UPS Ultra παρέχει περισσότερη ισχύ, ενώ καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στο τμήμα IT, παρέχοντας την ευελιξία εγκατάστασης και πυκνότητα ισχύος που χρειάζεστε τόσο σήμερα, όσο και στο μέλλον. Η συμπαγής σχεδίαση του UPS το κάνει έως και 50% μικρότερο και ελαφρύτερο από άλλες συγκρίσιμες λύσεις UPS διαθέσιμες στην αγορά σήμερα. Το APC Smart-UPS Ultra προσφέρει ευέλικτες επιλογές τοποθέτησης, σε ράφι, πύργο, τοίχο ή οροφή, ώστε να μπορεί να εξοικονομήσει περισσότερο χώρο στο rack για εφαρμογές ΙΤ.
Η μπαταρία ιόντων λιθίου προσφέρει χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας σε διάστημα 10 ετών, μειώνοντας τις επιτόπιες επισκέψεις
Η αποτελεσματική διαχείριση ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας για οποιοδήποτε περιβάλλον ΙΤ, αλλά η τακτική και αποτελεσματική συντήρηση του εξοπλισμού προστασίας ισχύος, όπως τα UPS, ειδικά σε πολλαπλές κατανεμημένες τοποθεσίες, μπορεί να απαιτεί δαπανηρές και διαρκείς λειτουργικές επενδύσεις.
Η μπαταρία ιόντων λιθίου του APC Smart-UPS Ultra διαρκεί έως και τρεις φορές περισσότερο από ένα παραδοσιακό UPS ρυθμιζόμενης βαλβίδας μολύβδου οξέος (VRLA), και δεν χρειάζεται αντικατάσταση υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας. Αυτό βοηθά στην αποφυγή του κόστους αντικατάστασης της μπαταρίας, εργασιακών εξόδων, κόστους υπηρεσιών και των επισκέψεων κατά τη διάρκεια ζωής του UPS. Το APC Smart-UPS Ultra εξοικονομεί συνολικό κόστος ιδιοκτησίας σε διάστημα 10 ετών και συνοδεύεται από εγγύηση 5 ετών.
Το APC Smart-UPS Ultra με δυνατότητα EcoStruxure εξασφαλίζει καλύτερη ορατότητα οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε
Η υποστελέχωση ή η έλλειψη προσωπικού onsite καθιστά πολύ φορτικές τις δραστηριότητες διαχείρισης, συντήρησης και εξυπηρέτησης, όπως η επιθεώρηση του εξοπλισμού, η αντικατάσταση μπαταριών, η αλλαγή μη-λειτουργικού εξοπλισμού, ιδίως εάν οι εγκαταστάσεις είναι κατανεμημένες σε μεγάλο βαθμό και γεωγραφικά διασκορπισμένες. Το APC Smart-UPS Ultra συνδέεται εύκολα με το EcoStruxure™, το οποίο επιτρέπει την παρακολούθηση μέσω cloud, παρέχει προτάσεις βάσει δεδομένων για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης και επιτρέπει την ορατότητα από οποιοδήποτε σημείο, ακόμα και για πολλαπλές συσκευές UPS.
Η συνδεσιμότητα είναι διαθέσιμη μέσω θύρας Ethernet ή ενσωματωμένης θύρας δικτύου και η ιστοσελίδα EcoStruxure Ready APC Smart-UPS παρέχει αυτοματοποιημένες, προσαρμόσιμες ειδοποιήσεις σχετικά με τη σωστή λειτουργία του UPS. Με αυτόν τον τρόπο απλοποιεί την προληπτική συντήρηση, έτσι ώστε να μειωθεί και ο χρόνος εκτός λειτουργίας και ο μέσος χρόνος επισκευής.
Το APC Smart-UPS Ultra είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το APC Smart-UPS Ultra, επισκεφθείτε αυτήν την ιστοσελίδα.