Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε τον στόχο της να χρησιμοποιήσει σχεδόν 600.000 τόνους ανακυκλωμένου πλαστικού έως το 2030 σε μια συντονισμένη προσπάθεια μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην αλυσίδα αξίας.
Σκοπός της LG είναι το μεγαλύτερο μέρος της πρωτοβουλίας να σχετίζεται με τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος ανάκτησης ηλεκτρονικών αποβλήτων και την αύξηση της χρήσης ανακυκλωμένων υλικών (post-consumer recycled – PCR) όσον αφορά τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τις οικιακές συσκευές.
Το 2020, η LG χρησιμοποίησε περίπου 20.000 τόνους ανακυκλωμένων πλαστικών στα προϊόντα της, τους οποίους σχεδιάζει να δεκαπλασιάσει έως το 2025. Ενώ το ανακυκλωμένο πλαστικό χρησιμοποιείται προσωρινά μόνο για τις εσωτερικές συσκευασίες των τηλεοράσεων LG, των οθονών Η/Υ, των ηχείων, των πλυντηρίων ρούχων, των ψυγείων και των κλιματιστικών, η LG θα επεκτείνει τη χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών και στις εξωτερικές συσκευασίες των προϊόντων της.
Παράλληλα με την προσπάθεια χρήσης περισσότερων ανακυκλωμένων υλικών, η εταιρεία μειώνει και τη χρήση ακατέργαστου πλαστικού σε όλες τις δραστηριότητές της. Φέτος, 18 μοντέλα OLED TV θα παραχθούν με λιγότερο ακατέργαστο πλαστικό, που θεωρείται αύξηση σε σχέση με τα 14 μοντέλα του 2020, έτσι ώστε το πλαστικό να μειωθεί έως και 10.000 τόνους.
Η LG αυξάνει επίσης την ποσότητα της απόσυρσης των ηλεκτρονικών αποβλήτων, για να αγγίξει τον στόχο να εξοικονομήσει σε πάνω από 8 εκατομμύρια τόνους έως το 2030, με 3,07 εκατομμύρια τόνους να έχουν συλλεχθεί έως το τέλος του 2020.
Επίσης, η LG υλοποιεί πρωτοβουλίες για την ανάκτηση και την ανακύκλωση ηλεκτρονικών αποβλήτων σε 52 χώρες. Στη Νότια Κορέα, το Κέντρο Ανακύκλωσης LG Chilseo, το οποίο άνοιξε το 2001, δεν ανακτά μόνο ηλεκτρονικά απόβλητα, αλλά και νέα κατασκευαστικά εξαρτήματα από το ανακυκλωμένο πλαστικό και ύστερα στέλνει τα εξαρτήματα αυτά στο εργοστάσιο οικιακών συσκευών της LG, ώστε να αξιοποιηθούν σε νέα προϊόντα όπως τα ψυγεία.
Η LG προσπαθεί να μειώσει τις εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής ενός προϊόντος, από την παραγωγή και τη μεταφορά έως τη χρήση και τη διάθεση. Ως βασικό συστατικό των στόχων της για βιώσιμη διαχείριση, η μητρική εταιρεία της LG σύναψε συμφωνία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Κορέας και τις τοπικές πολιτικές ομάδες τον Ιούνιο, με σκοπό την εφαρμογή της διαχείρισης χωρίς πλαστικά στις κύριες εγκαταστάσεις του κέντρου Έρευνας & Ανάπτυξης, το LG Sciencepark.