Η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία SsangYong προετοιμάζεται για την είσοδο της στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι νέες εξελίξεις στον χώρο της αυτοκίνησης, επηρέασαν και τα σχέδια της εταιρείας για τα μελλοντικά της μοντέλα.
Όπως ανακοινώθηκε στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης (7-17 Μαρτίου), η κορεάτικη φίρμα θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του πρώτου της ηλεκτρικού μοντέλου. Πρόκειται για τη νέα γενιά του SUV Korando, το οποίο κατασκευάζεται και με την κατάλληλη διάταξη η οποία εξασφαλίζει παραγωγή ενέργειας χωρίς να εκπέμπονται επικίνδυνοι ρύποι.
Το πρώτο μοντέλο της κορεάτικης μάρκας που θα προσφέρεται και σε πλήρως ηλεκτρική έκδοση, θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι. Το SUV αρχικά θα πωλείται με δυο βενζινοκινητήρες, ο ένας έχει χωρητικότητα 1.500 κ.εκ. και δεύτερος 1.600 κ.εκ.
Το 2020, η SsangYong θα ξεκινήσει τις πωλήσεις της ηλεκτρικής έκδοσης χρησιμοποιώντας ένα σύστημα μετάδοσης της κίνησης βασισμένο στην ιδέα e-SIV, που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης το 2018. Η αυτονομία θα φθάνει τα 450 χιλ.
Το νέο Korando θα αντικαταστήσει το υπάρχον μοντέλο και θα τοποθετηθεί πάνω από το μικρότερο σε διαστάσεις SUV Tivoli. Η εταιρεία επίσης διαθέτει το μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το Korando, SUV Rexton, το μεγάλο minivan Rodius και το pickup Musso. Το υπάρχον Korando κοστίζει στη Γερμάνια 19.990 ευρώ.
Η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία SsangYong, ανήκει στον ινδικό όμιλο Mahindra & Mahindra. Πούλησε 14.985 αυτοκίνητα στην Ευρώπη το 2018. Πέρσι, ο όγκος των πωλήσεων της μειώθηκε κατά 14% σε σχέση με το 2017. Το Korando, ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο της μάρκας, μετά το Tivoli.
Το νέο Korando, έχει ένα ακόμη ρόλο, θα είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας που εισαχθεί στις ΗΠΑ. O προγραμματισμός προβλέπει έναρξη των πωλήσεων στην αμερικανική αγορά μέχρι το 2020, αναφέρει το Automotive News Europe. Επίσης, θα διατίθεται στις ΗΠΑ και μια αναθεωρημένη έκδοση του Tivoli.
Η SsangYong ήταν αρχικά κατασκευαστής λεωφορείων. Η εταιρεία ξεκίνησε να κάνει οχήματα off-road το 1974 όταν ξεκίνησε την συνεργασία της με American Motors για την κατασκευή τζιπ. Έκτοτε έχει επικεντρωθεί στην εξέλιξη οχημάτων off-road. Πολλά μοντέλα της κορεάτικης μάρκας χρησιμοποιούν κινητήρες και μηχανικά μέρη συνήθως από παλαιοτέρα μοντέλα της Mercedes.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, economytoday.sigmalive.com