Στην προκήρυξη του έργου κατασκευής του «Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (Κ.Ε.Λ.) Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας», προχώρησε η ΕΥΔΑΠ.
Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνονται τα έργα της παρούσας φάσης των εγκαταστάσεων του Κ.Ε.Λ. Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας, τα έργα του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού διάθεσης εκροών και τα έργα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης (Κ.Π.Ε.Ε.), συμπεριλαμβανομένου και του περιβάλλοντος χώρου. Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων θα κατασκευαστεί στη θέση Πλατύ Χωράφι και στη θέση «Ακρωτήριο Βελάνι» ο υποθαλάσσιος αγωγός.
Η αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 88,77 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και συνολικά στα 110,08 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Στο αντικείμενο της Εργολαβίας περιλαμβάνονται τα εξής:
Α. Η εκπόνηση κάθε είδους μελέτης και υποστηρικτικής εργασίας – έρευνας που είναι αναγκαία για την άρτια κατασκευή των έργων (ΚΕΛ, υποθαλάσσιος αγωγός, ΚΠΕΕ).
Β. Η κατασκευή των έργων Πολιτικού Μηχανικού, η εγκατάσταση του απαιτούμενου ηλεκτρομηχανολογικού  εξοπλισμού και η εκτέλεση όλων των απαιτούμενων δοκιμών και ελέγχων, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών περαίωσης.
Γ. Η θέση σε αποδοτική λειτουργία, η δοκιμαστική λειτουργία και οι δοκιμές ολοκλήρωσης του ΚΕΛ και του υποθαλάσσιου αγωγού. 
Δ. Η εκπαίδευση του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ στη λειτουργία και συντήρηση του ΚΕΛ και των έργων διάθεσης.
Ε. Η κανονική λειτουργία και συντήρηση του ΚΕΛ και του υποθαλάσσιου αγωγού από τον Ανάδοχο για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ, καθώς και η συντήρηση του περιβάλλοντος χώρου και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης, για χρονικό διάστημα 7 ετών ή 84 μηνών, με δικαίωμα προαίρεσης για ένα επιπλέον έτος, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στα Συμβατικά Τεύχη.
Η διάρκεια σύμβασης, ορίζεται σε 114 μήνες, ενώ η ΕΥΔΑΠ διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης της σύμβασης κατά το μέρος που αφορά στη λειτουργία για επιπλέον χρονικό διάστημα για ένα έτος (δικαίωμα προαίρεσης). Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών ορίζεται η 16η Σεπτεμβρίου 2021. Υπενθυμίζεται ότι για το έργο έχουν σημειωθεί αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες.