ΕΛΠΕ: Συμφωνίες με μεγάλους πετρελαϊκούς ομίλους στην έρευνα υδρογονανθράκων

Τη σύναψη συμφωνιών με μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους στην έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων αλλά και το ενδεχόμενο να μη χρειαστεί εντός του 2017 η προγραμματισμένη συντήρηση της μονάδας στα διυλιστήρια της Ελευσίνας, ανήγγειλε η διοίκηση του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γρηγόρης Στεργιούλης μεταξύ των στόχων που έθεσε για το 2017 είναι η επιτάχυνση των δραστηριοτήτων στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων με στόχο “τη σύναψη συμφωνιών με παγκόσμιας εμβέλειας οίκους”.
Η δήλωση αυτή του κ. Στεργιούλη παραπέμπει σε παλιότερες δηλώσεις στελεχών της εταιρίας, σύμφωνα με τις οποίες τα ΕΛ.ΠΕ έχουν εντοπίσει και νέες πετρελαιοπιθανές περιοχές στη χώρα και δεν αποκλείεται να προκαλέσουν διαγωνισμούς.
Εξάλλου, από το confernece call με τους αναλυτές έγινε γνωστό από τη διοίκηση πως η προγραμματισμένη για το δεύτερο τρίμηνο του έτους συντήρηση του διυλιστηρίου της Ελευσίνας, είναι πολύ πιθανόν να μετατεθεί ή μπορεί και να μη χρειαστεί να πραγματοποιηθεί καθόλου.
Τέλος ο κ. Στεργιούλης εξέφρασε την αισιοδοξία του για ακόμη καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα το 2017 και ταυτόχρονα τόνισε ότι “οι στόχοι για το νέο έτος θα πρέπει να διασφαλίζουν πρωτίστως, τη διατήρηση της παραγωγής στα υψηλά επίπεδα του 2016, τη συνέχιση της εφαρμογής των συμφωνιών προμήθειας πρώτων υλών και την ενίσχυση της θέσης μας στην εγχώρια και διεθνή εμπορία”.

Γράφει ο Χρήστος ΚολώναςΠηγή: www.euro2day.gr