Στόχος του Ομίλου HELLENiQ ENERGY είναι να μετεξελιχθεί σε μια εταιρεία παροχής ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών CO2  και να μειώσει το ανθρακικό του αποτύπωμα κατά 50% μέχρι το 2030, συμβάλλοντας ενεργά στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΚΟ ΑΒΕΕ, μέλος του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, στοχεύοντας σε μηδενικές εκπομπές CO κατά τη λειτουργία του ιδιολειτουργούμενου δικτύου πρατηρίων με σήματα ΕΚΟ και bp, εφαρμόζει ένα πιστοποιημένο – σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO50001:2018 – Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας και υλοποιεί μια σειρά δράσεων στο ιδιολειτουργούμενο δίκτυο πρατηρίων της που αποσκοπούν στην ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας κατά τη λειτουργία τους, η οποία θα προέρχεται αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).
H ΕΚΟ ΑΒΕΕ έχει προχωρήσει σε:
  1. Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των πρατηρίων μέσα από μια σειρά δράσεων που βελτιώνουν την ενεργειακή τους απόδοση, όπως νέος εσωτερικός και εξωτερικός φωτισμός πρατηρίου με LED, εγκατάσταση κλιματιστικών μονάδων υψηλής ενεργειακής κλάσης καθώς και ενεργειακά αποδοτικών ψυγείων.
  2. Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών panel στις στέγες των πρατηρίων, ώστε το ίδιο το πρατήριο να παράγει και να καταναλώνει πράσινη ενέργεια.
  3. Χρήση πράσινου πιστοποιητικού για την υπολειπόμενη ενέργεια που τα πρατήρια καταναλώνουν, το οποίο διασφαλίζει ότι η ενέργεια αυτή προέρχεται από ΑΠΕ.
Το σύνολο των παραπάνω παρεμβάσεων στα ιδιολειτουργούμενα πρατήρια του Ομίλου επιτυγχάνει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά τη λειτουργία των πρατηρίων.
Σήμερα η ΕΚΟ είναι η μοναδική εταιρεία του κλάδου της, που εφαρμόζει στο σύνολο των δραστηριοτήτων της ένα ολοκληρωμένο, πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, Υγείας & Ασφάλειας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO 9001, ISO 45001, ISO 14001 και ISO 50001) και αντίστοιχα, η ΚΑΛΥΨΩ είναι η μοναδική εταιρεία ιδιο-διαχειριζόμενων πρατηρίων με αυτές τις τέσσερις πιστοποιήσεις.