Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία καθορίζεται η διαδικασία διενέργειας των δημοπρασιών αξιοποίησης της δασικής βιομάζας που παράγεται κατά τις εργασίες προστασίας δασών.
Όπως αναφέρει η υπουργική απόφαση, η δασική βιομάζα μπορεί να αξιοποιείται για την παραγωγή ξυλείας και προϊόντων αυτής και για την παραγωγή ενέργειας, με ηλεκτρονικές πλειοδοτικές δημοπρασίες που διενεργεί η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ), μετά από σχετική Πρόσκληση αυτής.  
Η διαδικασία, οι γενικοί όροι και οι προϋποθέσεις της διενέργειας των δημοπρασιών, ορίζονται ως ακολούθως:
Άρθρο 1 | Συγκρότηση Μητρώου Πιστοποιημένων Αγοραστών Δασικής Βιομάζας
  1. Συγκροτείται ηλεκτρονικό Μητρώο Πιστοποιημένων Αγοραστών Δασικής Βιομάζας (στο εξής το «Μητρώο»), το οποίο τηρείται από το ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του άρθρου 2 της παρούσας. Δικαίωμα συμμετοχής στις πλειοδοτικές δημοπρασίες για την αγορά της δασικής βιομάζας που θα προκύπτει κατά τις εργασίες προστασίας δασών έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη του Μητρώου, είτε μεμονωμένα, είτε υπό μορφή ενώσεων.
  2. Για την εγγραφή των ενδιαφερομένων οικονομικών φορέων στο Μητρώο το ΤΑΙΠΕΔ δημοσιεύει σχετική Πρόσκληση εγγραφής, στην οποία περιλαμβάνονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής του άρθρου 2 της παρούσας και τυχόν ειδικότεροι όροι, οι σχετικές προθεσμίες και κάθε άλλη απαραίτητη πληροφορία.
Άρθρο 2 | Προϋποθέσεις και δικαιολογητικά εγγραφής στο Μητρώο
  1. Δικαίωμα εγγραφής στο Μητρώο έχουν φυσικά πρόσωπα (ατομικές επιχειρήσεις) ή νομικά πρόσωπα με οικονομικές δραστηριότητες που επιτρέπουν την αξιοποίηση της δασικής βιομάζας, ως εξής:
Για παραγωγή προϊόντων ξυλείας,
για παραγωγή τυποποιημένων στερεών βιοκαυσίμων (π.χ. πελλέτες – μπρικέτες ξύλου),
για παραγωγή ανανεώσιμων αερίων (π.χ. αέριο σύνθεσης),
για παραγωγή εδαφοβελτιωτικών προϊόντων και βιοπροϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας με βάση την εξανθρακωμένη βιομάζα (biochar),
για παραγωγή θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα (βιοενέργεια) είτε με σκοπό την ιδιοκατανάλωση (σε βιομηχανικές διεργασίες) είτε την πώληση της ενέργειας αυτής σε τρίτους,
για παραγωγή θερμικής ενέργειας με σκοπό τη διάθεση σε δίκτυα τηλεθέρμανσης,
για παραγωγή θερμικής ενέργειας με σκοπό τη διάθεση σε εφαρμογές του αγροβιομηχανικού – αγροδιατροφικού κλάδου (θερμοκήπια, ξηραντήρια, κ.λπ.).
  1. Ειδικότερα, οι φορείς με οικονομικές δραστηριότητες της παρ. 1 πρέπει να εμπίπτουν σε μία από τις κάτωθι δύο κατηγορίες:
Να είναι σταθερές εγκαταστάσεις, όπως αυτές περιγράφονται στο Παράρτημα Ι – Κατηγορίες Δραστηριότητας της υπ’ αρ. 181478/965/26.9.2017 (Β’ 3763) κοινής υπουργικής απόφασης ανεξαρτήτως παραγωγικής δυναμικότητας, ή
να δραστηριοποιούνται στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) του Πίνακα 1 του Παραρτήματος της παρούσας.
  1. Στο Μητρώο εγγράφονται αποκλειστικά φυσικά ή νομικά πρόσωπα που αξιοποιούν ουσιαστικά τη δημοπρατηθείσα δασική βιομάζα μέσω μεταποιητικής ή παραγωγικής δραστηριότητας, εξαιρουμένων σε κάθε περίπτωση των προσώπων που έχουν ως σκοπό την άμεση μεταπώληση της βιομάζας σε τρίτους.
  2. Για την εγγραφή των ενδιαφερομένων οικονομικών φορέων στο Μητρώο απαιτείται:
Να είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα,
να είναι εγγεγραμμένοι στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.),
οι οικονομικές δραστηριότητές τους να περιλαμβάνονται στις δραστηριότητες της παρ. 1 του παρόντος άρθρου,
οι φορείς της περ. (α) της παρ. 2 του παρόντος άρθρου να διαθέτουν άδεια λειτουργίας,
να έχουν τη δυνατότητα αξιοποίησης ενός τουλάχιστον από τα είδη της παραγόμενης βιομάζας,
να μην έχουν αθετήσει τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις,
να εμφανίζουν μέσο γενικό ετήσιο κύκλο εργασιών μεγαλύτερο των 3.000.000,00 € κατά την τελευταία τριετία,
εγγύηση συμμετοχής σύμφωνα με την περ. (viii) της παρ. 5 του παρόντος άρθρου.
  1. Οι ενδιαφερόμενοι για την εγγραφή τους στο Μητρώο οικονομικοί φορείς πρέπει να υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά, με τον τρόπο που ορίζει η σχετική Πρόσκληση εγγραφής της παρ. 2 του άρθρου 1 της παρούσας:
Αίτηση εγγραφής στο Μητρώο, υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπο του οικονομικού φορέα.
Βεβαίωση εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ.
Βεβαίωση με τα Στοιχεία Μητρώου Επιχείρησης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, όπου θα φαίνεται ο ΚΑΔ, για τους φορείς της περ. (ii) της παρ. 2 του παρόντος άρθρου.
Άδεια λειτουργίας για τους φορείς της περ. (i) της παρ. 2 του παρόντος άρθρου.
Αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας.
Αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας.
Ισολογισμούς ή οικονομικές καταστάσεις της τελευταίας τριετίας, από τις οποίες να προκύπτει ο μέσος γενικός ετήσιος κύκλος εργασιών. Σε περίπτωση νεοσύστατων οικονομικών φορέων, που δραστηριοποιούνται για μικρότερο διάστημα της τριετίας, θα πρέπει να αποδεικνύεται η δυνατότητα αξιοποίησης των συγκεκριμένων ειδών δασικής βιομάζας, με την προσκόμιση τεχνικής περιγραφής των εγκαταστάσεων, των παγίων, του τεχνικού εξοπλισμού και κάθε άλλου πρόσφορου
μέσου.
Εγγυητική Επιστολή Συμμετοχής ποσού τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000 €) και διάρκειας τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών.
Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος οικονομικός φορέας διαθέτει μονάδες ηλεκτροπαραγωγής ή συμπαραγωγής με χρήση βιομάζας, απαιτείται επιπλέον αποδεικτικό χορήγησης οριστικής προσφοράς σύνδεσης με το Ελληνικό Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας(ΕΔΔΗΕ) ή το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ).
  1. Οι ενδιαφερόμενοι για την εγγραφή τους στο Μητρώο οικονομικοί φορείς πρέπει να συμπληρώνουν όλα τα πεδία της ηλεκτρονικής φόρμας εγγραφής αυτών.
  2. Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος οικονομικός φορέας διαθέτει μονάδες με ΚΑΔ 16.10 και 16.21-24 απαιτείται επιπλέον κωδικός υπαγωγής του στην Κεντρική Αρμόδια Αρχή Κανονισμού Ξυλείας του Υ.Π.ΕΝ. (υπ’ αρ. 134627/5835/23-12-2015 (Β’ 2872) κοινή υπουργική απόφαση).
  3. Ο εγγεγραμμένος στο Μητρώο οικονομικός φορέας με δική του ευθύνη οφείλει να μεριμνά για την αμελλητί ανανέωση των δικαιολογητικών της παρ. 5 του παρόντος κάθε έτος, κάθε φορά που λήγει η ισχύς τους και κάθε φορά που το περιεχόμενο τους διαφοροποιείται. Επίσης, θα πρέπει να υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα αιτείται την ανανέωση εγγραφής του στο Μητρώο και θα βεβαιώνει ότι δεν έχουν επέλθει μεταβολές σε σχέση με τα υποβληθέντα δικαιολογητικά. Το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να διενεργεί έλεγχο για να διαπιστώσει την ισχύ των προαναφερομένων.
  4. Τα δικαιολογητικά της παρ. 5 του παρόντος άρθρου ελέγχονται από το ΤΑΙΠΕΔ και, εφόσον συμφωνούν με τα προβλεπόμενα στη σχετική Πρόσκληση εγγραφής, οι οικονομικοί φορείς εγγράφονται στο Μητρώο για χρονικό διάστημα ίσο με τη διάρκεια ισχύος της εγγυητικής επιστολής τους.
  5. Οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο οικονομικοί φορείς διαγράφονται από αυτό στις εξής περιπτώσεις:
Μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος προς το ΤΑΙΠΕΔ πριν τη λήξη ισχύος της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής.
Αυτοδίκαια μετά τη λήξη ισχύος της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής.
Αυτοδίκαια στην περίπτωση μη επικαιροποίησης των δικαιολογητικών της παρ. 5 του παρόντος άρθρου κατά τα προβλεπόμενα στην παρ. 8 αυτού.
Αυτοδίκαια στην περίπτωση των παρ. 5 και 6 του άρθρου 8 της παρούσας.
Άρθρο 3 | Πρόσκληση συμμετοχής στη δημοπρασία δασικής βιομάζας
  1. Οι ηλεκτρονικές πλειοδοτικές δημοπρασίες για την αξιοποίηση της δασικής βιομάζας, διενεργούνται από το ΤΑΙΠΕΔ μετά από σχετική Πρόσκληση (στο εξής «Πρόσκληση»), η οποία εγκρίνεται από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Οι δημοπρασίες πραγματοποιούνται διαδικτυακά σε πλατφόρμα διεξαγωγής ηλεκτρονικών δημοπρασιών δασικής βιομάζας (στο εξής «Πλατφόρμα») σε ημέρα και ώρα που καθορίζεται στην Πρόσκληση.
  2. Η Πρόσκληση εκδίδεται και δημοσιεύεται από το ΤΑΙΠΕΔ στην Πλατφόρμα, στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στις ιστοσελίδες του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
  3. Οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν γνώση της Πρόσκλησης με δική τους επιμέλεια και ευθύνη, ενώ τυχόν αιτήματα για παροχή διευκρινίσεων υποβάλλονται και απαντώνται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σε αυτήν.
  4. Η Πρόσκληση κάθε δημοπρασίας περιλαμβάνει τουλάχιστον τα παρακάτω στοιχεία:
Τα στοιχεία επικοινωνίας του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και την ηλεκτρονική διεύθυνση υποβολής των αιτήσεων που υποβάλλονται ηλεκτρονικά.
Την ημέρα και την ώρα διεξαγωγής της δημοπρασίας.
Τη Δασική Υπηρεσία χωρικής αρμοδιότητας της περιοχής όπου εκτελούνται τα έργα προστασίας δασών και συγκεντρώνεται η δημοπρατούμενη δασική βιομάζα.
Τη θέση των σημείων συγκέντρωσης της δημοπρατούμενης δασικής βιομάζας, το είδος και την ποσότητα αυτής.
Την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας ανά είδος δασικής βιομάζας, το βήμα της δημοπρασίας και τη συνολική χρονική διάρκειά της.
⇒ Τον μέγιστο χρόνο αποκομιδής και παραλαβής της δημοπρατηθείσας βιομάζας από τον πλειοδότη.
Τον τρόπο καταβολής του προσφερόμενου ποσού από τον πλειοδότη.
Άρθρο 4 | Συμμετοχή στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες
  1. Δικαίωμα συμμετοχής στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες της παρούσας έχουν οι οικονομικοί φορείς που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο ή ενώσεις αυτών που ορίζουν έναν εξ αυτών ως κοινό εκπρόσωπο της ένωσης (υπό την προϋπόθεση ότι όλα τα μέλη της ένωσης είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο).
  2. Μετά τη δημοσίευση της Πρόσκλησης και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σε αυτή, οι ενδιαφερόμενοι (και σε περίπτωση ένωσης κάθε μέλος αυτής) υποβάλλουν στην Πλατφόρμα υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου, με την οποία βεβαιώνεται ότι δεν έχουν επέλθει μεταβολές στα στοιχεία τους στο Μητρώο.
  3. Οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν με δικά τους μέσα μεταφοράς (ιδιόκτητα ή μισθωμένα) την ως άνω βιομάζα.
  4. Η συμμετοχή των οικονομικών φορέων στην ηλεκτρονική πλειοδοτική δημοπρασία αυτοδίκαια συνεπάγεται την αποδοχή όλων των όρων της Πρόσκλησης σε αυτή και για το λόγο αυτό απαιτείται η συμπλήρωση αντίστοιχου πεδίου στην Πλατφόρμα.
  5. Για λόγους αειφορίας, στις δημοπρασίες της δασικής βιομάζας με διάμετρο μεγαλύτερη των 12cm, που μπορεί να διατεθεί ως τεχνικό ξύλο, δικαίωμα συμμετοχής έχουν αποκλειστικά οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο οικονομικοί φορείς με ΚΑΔ 16.10 και 16.21-24.
  6. Κάθε συμμετέχων στις δημοπρασίες οικονομικός φορέας έχει τη δυνατότητα να υποβάλει προσφορά στην Πλατφόρμα μόνο για τα είδη που έχει δηλώσει κατά την εγγραφή του στο Μητρώο.
Άρθρο 5 | Τιμή εκκίνησης των δημοπρασιών
  1. Η τιμή εκκίνησης κάθε δημοπρασίας καθορίζεται στη σχετική Πρόσκληση.
  2. Για τα είδη παραγόμενης δασικής βιομάζας που περιλαμβάνονται στον ετήσιο Πίνακα Διατίμησης Δασικών Προϊόντων της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας των εν λόγω ειδών καθορίζεται ως ποσοστό της αγοραίας τιμής του αντίστοιχου είδους του παραπάνω Πίνακα.
  3. Για την παραγόμενη δασική βιομάζα, η οποία συγκεντρώνεται και δημοπρατείται θρυμματισμένη, η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας καθορίζεται κατά περίπτωση και σύμφωνα με την παρ. 1 του παρόντος άρθρου.
  4. Οι ποσότητες και το είδος της δημοπρατούμενης βιομάζας ελέγχονται και πιστοποιούνται στο σημείο παραλαβής, σύμφωνα με το άρθρο 8 της παρούσας.
Άρθρο 6 | Παραμετροποίηση και διεξαγωγή της ηλεκτρονικής δημοπρασίας
  1. Η ηλεκτρονική δημοπρασία παραμετροποιείται στην Πλατφόρμα από το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Πρόσκληση, ως προς την ποσότητα και το είδος της δημοπρατούμενης δασικής βιομάζας, τον τόπο συγκέντρωσής της, την τιμή εκκίνησης ανά είδος βιομάζας, το βήμα της δημοπρασίας, την ημερομηνία και ώρα έναρξης της δημοπρασίας.
  2. Η ηλεκτρονική δημοπρασία είναι πλειοδοτική, δηλαδή η δημοπρατούμενη ποσότητα δασικής βιομάζας ανά είδος αυτής κατακυρώνεται στον οικονομικό φορέα που προσφέρει τη μεγαλύτερη τιμή γι’ αυτή.
  3. Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, στον συμμετέχοντα οικονομικό φορέα εμφανίζονται η τιμή εκκίνησης, η κατάταξή του, το ιστορικό των προσφορών του και ο χρόνος του συστήματος διεξαγωγής των ηλεκτρονικών δημοπρασιών.
  4. Η προσφορά κάθε συμμετέχοντα, εφόσον γίνει αποδεκτή από το ηλεκτρονικό σύστημα, είναι δεσμευτική γι’ αυτόν, δεν τροποποιείται και δεν ανακαλείται. Κάθε νέα προσφορά του ίδιου συμμετέχοντα, εφόσον γίνει αποδεκτή από το ηλεκτρονικό σύστημα ακυρώνει όλες τις προηγούμενες προσφορές του, είναι δεσμευτική γι’ αυτόν, δεν τροποποιείται και δεν ανακαλείται. Ο τελευταίος πλειοδότης δεσμεύεται από την προσφορά του και η δημοπρατούμενη ποσότητα δασικής βιομάζας ανά είδος κατακυρώνεται σε αυτόν.
  5. Επιτρέπεται η ακύρωση της δημοπρασίας αποκλειστικά και μόνο σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος της Πλατφόρμας που καθιστά αδύνατη τη διεξαγωγή της, κατόπιν σχετικής βεβαίωσης του ΤΑΙΠΕΔ, που αποστέλλεται άμεσα, με κάθε πρόσφορο τρόπο στους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς. Η δημοπρασία δεν διακόπτεται για λόγους προβλήματος υποδομής του συμμετέχοντα ή αδυναμίας υποβολής προσφοράς αυτού.
Άρθρο 7 | Εξαγωγή των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας και κοινοποίηση αυτών
  1. Τα αποτελέσματα της δημοπρασίας (πλειοδότης, προσφερόμενη τιμή και ποσότητα ανά είδος δασικής βιομάζας) και το ιστορικό κάθε δημοπρασίας μετά το τέλος αυτής αποτυπώνονται σε ειδική αναφορά που εξάγεται από την Πλατφόρμα, η οποία κοινοποιείται στους συμμετέχοντες στη δημοπρασία και στη Δασική Υπηρεσία χωρικής αρμοδιότητας. Η κοινοποίηση της προαναφερόμενης αναφοράς στον πλειοδότη τον καθιστά πλειοδότη και εκκινεί τις διαδικασίες του άρθρου 8 της παρούσας.
Άρθρο 8 | Παραλαβή της δασικής βιομάζας και καταβολή του προσφερόμενου ποσού
  1. Μετά την κοινοποίηση της αναφοράς του άρθρου 7 της παρούσας, ο πλειοδότης υποχρεούται να εκτελέσει τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην αναφορά και στην Πρόσκληση.
  2. Η καταβολή του προσφερόμενου ποσού από τον πλειοδότη γίνεται μετά την κοινοποίηση της αναφοράς του άρθρου 7 και πριν την παραλαβή της βιομάζας από τα οριζόμενα εκ του ΤΑΙΠΕΔ σημεία παραλαβής, λαμβάνοντας υπόψη τις διαδικασίες του άρθρου 9 της παρούσας.
  3. Το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δύνανται να ζητήσουν από τον πλειοδότη στοιχεία για τον τρόπο αξιοποίησης της παραληφθείσας δασικής βιομάζας και της διάθεσής της σε μονάδες μεταποιητικής παραγωγικής δραστηριότητας. Ο πλειοδότης υποχρεούται να προσκομίσει τα εν λόγω στοιχεία μέσα στις τιθέμενες προθεσμίες, άλλως καταπίπτει η εγγυητική επιστολή συμμετοχής του στο Μητρώο και διαγράφεται από αυτό.
  4. Σε περίπτωση που ο πλειοδότης, δικαιολογημένα ή για λόγους ανωτέρα βίας δεν απομακρύνει τη δασική βιομάζα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Πρόσκλησης, τότε ισχύουν τα προβλεπόμενα στην παρ. 7 του παρόντος άρθρου.
  5. Σε περίπτωση που ο πλειοδότης αδικαιολόγητα δεν απομακρύνει τη δασική βιομάζα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Πρόσκλησης, τότε ισχύουν τα προβλεπόμενα στην παρ. 7 του παρόντος άρθρου και επιπλέον καταπίπτει η εγγυητική επιστολή εγγραφής του στο Μητρώο και διαγράφεται από αυτό.
  6. Σε περίπτωση που ο πλειοδότης δεν καταβάλει το προσφερόμενο ποσό σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Πρόσκλησης, τότε καταπίπτει η εγγυητική επιστολή εγγραφής στο Μητρώο και διαγράφεται από αυτό.
  7. Το ΤΑΙΠΕΔ για την ομαλή και έγκαιρη απομάκρυνση της δασικής βιομάζας μπορεί να προσκαλεί και να αναθέτει στον αμέσως επόμενο πλειοδότη το έργο της απομάκρυνσης και αξιοποίησης της δημοπρατηθείσας βιομάζας.
Άρθρο 9 | Επιθεώρηση – πιστοποίηση της διαδικασίας αξιοποίησης της δασικής βιομάζας
  1. Η διαδικασία αξιοποίησης της δασικής βιομάζας, που δημοπρατείται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας, περιλαμβάνει πιστοποίηση από την οικεία Δασική Υπηρεσία ή και από ανεξάρτητο φορέα επαλήθευσης/ελέγχου, στα εξής στάδια και ως προς τα εξής στοιχεία:
⇒ Την ποσότητα, το είδος και τον τόπο συγκέντρωσης της δημοπρατούμενης βιομάζας, πριν την καταχώριση αυτών των στοιχείων στην Πλατφόρμα.
Την καταβολή του προσφερόμενου ποσού από τον πλειοδότη σύμφωνα με τον τρόπο που περιγράφεται στην Πρόσκληση.
Την ποσότητα και το είδος της δημοπρατηθείσας δασικής βιομάζας κατά την παραλαβή της.
Την τελική διάθεση αυτής σε μονάδες μεταποιητικής – παραγωγικής δραστηριότητας, ποσοτικά και ποιοτικά.
  1. Η ανάθεση των υπηρεσιών επαλήθευσης/ελέγχου της παρ. 1 του παρόντος άρθρου γίνεται με ευθύνη του ΤΑΙΠΕΔ και για λογαριασμό του.