Ολοκληρώθηκε, χθές Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, η εξαγορά από τη ΔΕΗ του 45% των αιολικών πάρκων ισχύος 69,7 MW της Volterra στην Αιτωλοακαρνανία και στη Βοιωτία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ολοκληρώθηκε σήμερα και τυπικά η εξαγορά από τη ΔΕΗ του 45% των αιολικών πάρκων ισχύος 69,7 MW της Volterra στην Αιτωλοακαρνανία και στη Βοιωτία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ  κ. Εμμ. Παναγιωτάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της VOLTERRA κ. Πάνος Νίκου υπέγραψαν, στα γραφεία της ΔΕΗ, τις σχετικές συμβάσεις.
Ο κ. Εμμ. Μ. Παναγιωτάκης δήλωσε: «Σήμερα επισφραγίζεται επίσημα η συνεργασία μας με τη VOLTERRA η οποία είναι θυγατρική του Ομίλου ΑΒΑΞ σ΄ έναν τομέα που είναι στρατηγικού ενδιαφέροντος για τη ΔΕΗ, όπως είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η εξαγορά του 45% από τα δύο SPV, με αιολικά πάρκα στην Αιτωλοακαρνανία και στη Βοιωτία, είναι μία από τις μεθόδους που θα ακολουθήσει η ΔΕΗ  για την εκπλήρωση του στρατηγικού της στόχου, που είναι ο 15πλασιασμός της σε ΑΠΕ και ο ενδιάμεσος στόχος το 2022 να έχουμε 600 ΜW. Όπως έχουμε πει, στην κατεύθυνση αυτή θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα όπως είναι κατασκευές ιδίων έργων, εξαγορές, συμμετοχές joint venture, κ.λπ.».
Από την πλευρά του, ο κ. Νίκου είπε: «Δεν υπάρχει κράτος χωρίς να έχει ένα δεσπόζοντα παραγωγό ενέργειας και αυτός είναι ο ρόλος της ΔΕΗ για την Ελλάδα. Όταν ο κ. Παναγιωτάκης ανακοίνωσε τη στρατηγική που αφορά στις ΑΠΕ για την ΔΕΗ, μιλήσαμε για τις δυνατότητες να αποτελέσει η VOLTERRA μέρος αυτή της στρατηγικής. Η συμφωνία, μετά από πολλές διαπραγματεύσεις, ολοκληρώθηκε σήμερα και τυπικά και είναι μια συμφωνία win-win».