Μια γαλλική εταιρεία παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ξεκινά την ανάπτυξη δικτύου σταθμών γρήγορης φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε διάφορα μέρη στη Γαλλία.
Πρόκειται για την Kallista Energy που σκοπεύει να δημιουργήσει 80 τέτοιους σταθμούς σε αυτοκινητόδρομους και κύριους οδικούς άξονες της χώρας, έως το 2024.
Για να τροφοδοτήσει αυτούς τους σταθμούς, η εταιρεία, η οποία διαθέτει είκοσι αιολικά πάρκα στη Γαλλία, θα εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες. Για την εκτέλεση αυτού του μεγάλου έργου, η Kallista Energy θα συνεργαστεί με την Enercon, μια γερμανική εταιρεία αιολικής ενέργειας.
Εξοπλισμένοι με βύσματα Combo και CHAdeMO, τα σημεία θα έχουν ισχύ φόρτισης έως και 350 kW, που σημαίνει ότι μέσα σε δέκα λεπτά θα μπορεί κάποιος να φορτίσει αρκετά για 300 χιλιόμετρα. Κάθε σταθμός θα μπορεί να φιλοξενήσει από 8 έως 48 σημεία φόρτισης.
Για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε αυτούς τους σταθμούς, θα αρκούν δύο ανεμογεννήτριες. Όσο για το κόστος, η εταιρεία το υπολογίζει γύρω στα 15 ευρώ ανά kWh. Οι σταθμοί θα είναι προσβάσιμοι για όλους τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Πηγή: ert.gr