Aπορρίφθηκε την Τετάρτη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα της Χαλυβουργικής για έκδοση προσωρινής αναστολής κάθε πράξης εκτέλεσης από την πλευρά της ΔΕΗ για οφειλές ύψους 30 εκατ. ευρώ της βιομηχανίας προς τη δημόσια εταιρεία.
Όπως είναι γνωστό, τον περασμένο Δεκέμβριο η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση στη βιομηχανία, καθώς η Χαλυβουργική αρνήθηκε να προχωρήσει σε κάποιο διακανονισμό ενώ η ΔΕΗ προχώρησε σε αίτηση έκδοσης διαταγής πληρωμής για το συνολικό ποσό της οφειλής δηλαδή για 30.473.320.8 ευρώ.
Με απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών πριν από έναν μήνα, κατέστη απαιτητό το συνολικό ποσόν της οφειλής, χωρίς ωστόσο η βιομηχανία να ανταποκριθεί. Μάλιστα, η Χαλυβουργική κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης, το οποίο απορρίφθηκε σήμερα.
Σημειώνεται ότι η Χαλυβουργική σε ανακοίνωσή της στο τέλος του προηγούμενου έτους είχε χαρακτηρίσει πλασματική την οφειλή των 31,8 εκατ. ευρώ και είχε κάνει λόγο για «περίεργη στάση» της ΔΕΗ προς την εταιρεία. «Είναι απορίας άξιον το τι έχει γίνει από την πλευρά της ΔΕΗ με βασικό ανταγωνιστή μας, ο οποίος σύμφωνα με την έκθεση της Alvarez, τον Σεπτέμβριο του 2016 όφειλε στη ΔΕΗ 40 εκατ. ευρώ», αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας. 

Πηγή: insider.gr