Ο πάροχος αξιολογήσεων επιχειρηματικής βιωσιμότητας, Ecovadis απένειμε στον Όμιλο Wilo πλατινένιο βραβείο βιωσιμότητας για το έτος 2022. Μετά τα  ασημένια βραβεία (2019 και το 2020) και το χρυσό βραβείο (2021), αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Πολυεθνικός Όμιλος Τεχνολογίας λαμβάνει το υψηλότερο βραβείο του οίκου αξιολόγησης. Μόνο το 1/100 από τις 90.000 εταιρείες που αξιολογούνται παγκοσμίως από την Ecovadis επιτυγχάνουν πλατινένια βαθμολογία.
«Από την ίδρυσή του το 1872, ο Όμιλος Wilo έχει εξελιχθεί από έναν κατασκευαστή συστημάτων σε έναν πάροχο λύσεων και ως ηγέτης της καινοτομίας και της τεχνολογίας, αποτελούμε ένα διεθνές σημείο αναφοράς για την υψηλή τεχνολογία στον τομέα των αντλιών. Η βιωσιμότητα ήταν πάντα αναπόσπαστο μέρος του DNA μας. Η πλατινένια βαθμολογία αναγνωρίζει τη στρατηγική μας και αποτελεί πηγή μεγάλης υπερηφάνειας», λέει ο κ. Oliver Hermes, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Wilo.
«Το πλατινένιο μετάλλιο δείχνει πόσο βιώσιμα αποδίδει η Wilo σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας», λέει ο κ. Georg Weber, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας του Ομίλου Wilo. «Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για την εξαιρετική αξιολόγηση των δεσμεύσεών μας για την προστασία του περιβάλλοντος. Ωστόσο, η κορυφαία βαθμολογία είναι επίσης ένα κίνητρο για να συνεχίσουμε περαιτέρω τη στρατηγική μας και να βελτιώσουμε την απόδοσή μας με ακόμη πιο εστιασμένο τρόπο».
Η βαθμολογία Ecovadis αποτελεί μία από τις πιο διεθνούς φήμης αξιολογήσεις βιωσιμότητας. Χρησιμοποιώντας έναν πίνακα βαθμολογίας, η αξιολόγηση μετρά διάφορους δείκτες, όπως βιώσιμους στόχους, δραστηριότητες, πιστοποιήσεις ή μέτρα ελέγχου.

Ανάλογα με τον κλάδο, το μέγεθος της εταιρείας ή τη γεωγραφική θέση, η αξιολόγηση λαμβάνει υπόψη 21 κριτήρια σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας — από την αγορά , την παραγωγή έως τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Μια συνολική βαθμολογία και τέσσερις ατομικές βαθμολογίες αντικατοπτρίζουν την αξιολόγηση και επιτρέπουν τη σύγκριση με άλλες εταιρείες.
Η πλατινένια πιστοποίηση είναι ένα από τα πολλά αναγνωρισμένα βραβεία που έχει λάβει η Wilo τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά, ο Όμιλος έχει λάβει το Γερμανικό Βραβείο Βιωσιμότητας για το 2021 στον τομέα του Περιβαλλοντικού μετασχηματισμού. Η Wilo είναι επίσης ένας από τους «50 ηγέτες της βιωσιμότητας και του περιβάλλοντος» παγκοσμίως.
«Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να επιβραδύνουμε από κοινού την κλιματική αλλαγή και να επιτύχουμε τους παγκόσμιους στόχους προστασίας του κλίματος. Με τις προσπάθειές μας, ελπίζουμε να ενθαρρύνουμε και άλλους να επιδιώξουν τη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος πέρα από εταιρικά και εθνικά σύνορα», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Oliver Hermes.