Αιτήσεις προς τη ΡΑΕ για τη χορήγηση άδειας διανομής φυσικού αερίου στους Δήμους Σερβίων, Βελβεντού και Βοίου, υπέβαλλε η εταιρεία Hengas.
Το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην περιοχή του Δήμου Σερβίων, θα αποτελείται από: α) Σταθμό συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG). Για την τροφοδότηση του δικτύου διανομής (4bar) της περιοχής των Σερβίων, θα εγκατασταθούν 2 σταθμοί αποσυμπίεσης συμπιεσμένου φυσικού αερίου 2.000 m³/h (CNG Station) στις περιοχές Σερβίων και Πλατανορρεύματος-Νέας Λάβας, που θα έχουν το ρόλο του σταθμού πόλης (City Gate Station) και θα υπερκαλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής. Το συμπιεσμένο φυσικό αέριο θα μεταφέρεται με ειδικά βυτιοφόρα οχήματα από τους σταθμούς συμπίεσης φυσικού αερίου σε πιέσεις έως και 200bar και β) Δίκτυο χαμηλής πίεσης. Το δίκτυο πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης 4 bar, το οποίο τροφοδοτείται με αέριο από το σταθμό αποσυμπίεσης 200/4 bar, και διανέμει το αέριο σε οικιακούς, εμπορικούς και μικρούς βιομηχανικούς καταναλωτές, αποτελείται από το Βασικό δίκτυο (πρωτεύον δίκτυο) σε σχήμα δακτυλίου και τα κλαδιά (δευτερεύοντα δίκτυα).
Το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην περιοχή του Δήμου Βελβεντού, θα αποτελείται από: α) Σταθμό συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG). Για την τροφοδότηση του δικτύου διανομής (4 bar), θα εγκατασταθεί σταθμός αποσυμπίεσης συμπιεσμένου φυσικού αερίου 2.000 m³/h (CNG Station), που θα έχει το ρόλο του σταθμού πόλης (City Gate Station) και θα υπερκαλύπτει τις ανάγκες της περιοχής. Το συμπιεσμένο φυσικό αέριο θα μεταφέρεται με ειδικά βυτιοφόρα οχήματα από τους σταθμούς συμπίεσης φυσικού αερίου σε πιέσεις έως και 200bar και β) Δίκτυο χαμηλής πίεσης. Το δίκτυο πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης 4 bar, το οποίο τροφοδοτείται με αέριο από το σταθμό αποσυμπίεσης 200/4 bar, και διανέμει το αέριο σε οικιακούς, εμπορικούς και μικρούς βιομηχανικούς καταναλωτές, αποτελείται από το Βασικό δίκτυο (πρωτεύον δίκτυο) σε σχήμα δακτυλίου και τα κλαδιά (δευτερεύοντα δίκτυα).
Το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην περιοχή του Δήμου Βοίου, θα αποτελείται από: α) Σταθμό συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG). Για την τροφοδότηση του δικτύου διανομής (4 bar), θα εγκατασταθούν 2 σταθμοί αποσυμπίεσης συμπιεσμένου φυσικού αερίου 2.000 m³/h (CNG station) στις Δημοτικές Ενότητες Σιάτιστας και Νεάπολης, που θα έχουν το ρόλο του σταθμού πόλης (City Gate Station) υπερκαλύπτοντας τις ανάγκες της περιοχής. Το συμπιεσμένο φυσικό αέριο θα μεταφέρεται με ειδικά βυτιοφόρα οχήματα από τους σταθμούς συμπίεσης φυσικού αερίου σε πιέσεις έως και 200bar και β) Δίκτυο χαμηλής πίεσης. Το δίκτυο πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης 4 bar, το οποίο τροφοδοτείται με αέριο από το σταθμό αποσυμπίεσης 200/4 bar, και διανέμει το αέριο σε οικιακούς, εμπορικούς και μικρούς βιομηχανικούς καταναλωτές, αποτελείται από το Βασικό δίκτυο (πρωτεύον δίκτυο) σε σχήμα δακτυλίου και τα κλαδιά (δευτερεύοντα δίκτυα).