Η Huawei, ένας κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) καθώς και ενεργειακών λύσεων δικτύου, ανακοίνωσε ότι η Green Line Energy, διαθέτοντας μια πολύ μακρά και επιτυχημένη παρουσία στην ελληνική ηλιακή αγορά, τόσο ως επενδυτής όσο και ως εγκαταστάτης, επέλεξε τους μετατροπείς στοιχειοσειράς Huawei FusionSolar για την υλοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια στη Βόρεια Ελλάδα με συνολική ισχύ 85 MW. 40 MW από τη συνολική ισχύς έχουν ήδη συνδεθεί με επιτυχία στο δίκτυο, ενώ τα υπόλοιπα αναμένεται να συνδεθούν εντός των προσεχών μηνών.
Η ανθεκτικότητα και η αξιοπιστία των μετατροπέων Huawei βασισμένοι στην ώριμη τεχνολογία στοιχειοσειράς της εταιρείας, σε συνδυασμό με την ψηφιακή τεχνολογία, την τεχνητή νοημοσύνη (AI), την αυξημένη δυναμική απόδοση MPPT, καθώς και την πιστοποιημένη κατά TUV> 99,996% διαθεσιμότητα μετατροπέων, αποτέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες ώστε η Green Line να εμπιστευτεί τη Huawei, ως την απόλυτα βέλτιστη επιλογή για την υλοποίηση και τη λειτουργία του φωτοβολταϊκού τους χαρτοφυλακίου.

Η κ. Μαρία Μητσιολίδου, Διευθύνων Σύμβουλος της Green Line Energy, αναφέρθηκε στη συνεργασία με τη Huawei και την SKE GmbH, Value Added και Service Partner για την αγορά φωτοβολταϊκών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: «Η Green Line Energy είναι μέλος του ομίλου AGROGROUP ΜΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ-ΜΗΤΣΙΟΛΙΔΗΣ και διαθέτοντας πλούσια εμπειρία στον ελληνικό φωτοβολταϊκό τομέα, συμβάλλει στην ενεργειακή μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Συγκεκριμένα, η Green Line Energy, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας αναλαμβάνει την αδειοδότηση, το σχεδιασμό και την εγκατάσταση συστημάτων ανανεώσιμης ενέργειας υψηλής ποιότητας, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες της. Η Huawei και η SKE, ως αξιόπιστοι συνεργάτες, πέρα από καινοτόμους μετατροπείς υψηλής ποιότητας με υψηλή απόδοση και ελάχιστο λειτουργικό κόστος, μας παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες συντήρησης που διασφαλίζουν την επένδυσή μας μακροπρόθεσμα».
Ο κ. Sam Zheng, Regional Sales Director της Huawei σημείωσε επίσης: «Το γεγονός ότι συμμετέχουμε σε ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει διάφορες ενεργειακές κοινότητες, μας επιβεβαιώνει ότι οι μετατροπείς στοιχειοσειράς μας, ενσωματωμένοι με καινοτομίες όπως είναι η επικοινωνία MBUS μέσω των αγωγών AC και η διάγνωση Smart IV Curve, αναδεικνύονται σε σωστή επιλογή ακόμη και για τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, αναφορικά με την τεχνολογική υπεροχή, την απόδοση και την αξιοπιστία τους».