Έχοντας σημειώσει θετικά αποτελέσματα για το 2017 καταγράφοντας αύξηση πωλήσεων κατά 15%, ο γαλλικός όμιλος αποκαλύπτει τα επόμενα βήματά του τα οποία θα έχουν έντονα ηλεκτρικό χαρακτήρα.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του επικεφαλής του ομίλου Carlos Tavares, η PSA σκοπεύει να προσφέρει 40 μοντέλα με κάποιου είδους ηλεκτρική τεχνολογία έως το 2025 και τα οποία θα διατεθούν από όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες που βρίσκονται υπό τη στέγη της, δηλαδή από τις Peugeot, Citroen, DS και Opel/Vauxhall.
«Στόχος μας είναι να γίνουμε η αποδοτικότερη αυτοκινητοβιομηχανία, όχι η μεγαλύτερη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ομίλου.
Σε ό,τι αφορά τα προϊοντικά και επιχειρηματικά σχέδια του ομίλου ο ίδιος ανέφερε ότι ο όμιλος θα λανσάρει συνολικά 124 νέα μοντέλα παγκοσμίως ενώ διευκρίνισε ότι η είσοδος του ομίλου στην αμερικανική αγορά θα σχεδιαστεί προσεκτικά και λαμβάνοντας υπόψη τις προτιμήσεις των αμερικανών καταναλωτών και τις ιδιαιτερότητες της τοπικής αγοράς.
Αναφερόμενος στην ολοένα αυξανόμενης απήχησης τάση για συστήματα αυτόνομης οδήγησης ο Carlos Tavares, περιορίστηκε να αναφέρει μόνο ότι έως το 2030, περίπου το 80% των μοντέλων που θα προσφέρονται από τον όμιλο θα διαθέτει ένα αντίστοιχο σύστημα που θα του επιτρέπει την αυτόνομη κίνηση σε συγκεκριμένες συνθήκες, ενώ ένα 10% θα προσφέρει συστήματα πλήρους αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 και 5.
Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη προσθήκη στο portforlio του ομίλου, δηλαδή τις Opel/Vauxhall, ο Carlos Tavares ανέφερε ότι η επαναφορά στην κερδοφορία αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, λέγοντας ότι «οι αριθμοί που βλέπω από την Opel, μου θυμίζουν την κατάσταση της PSA το 2013. Η Opel είναι η PSA του 2013».
Υπενθυμίζεται ότι o 59χρονος Πορτογάλος ανέλαβε την PSA το Δεκέμβριο του 2012, στα πρόθυρα της κατάρρευσης, καταφέρνοντας να την επαναφέρει στην κερδοφορία σε μικρό χρονικό διάστημα.

Πηγή: auto.in.gr